Geszler Mária Santa Fében

A Nemzetközi Kerámia Akadémia (International Academy of Ceramics) Európa legismertebb és a kerámiaművészet területén a világ egyik legtekintélyesebb művészeti akadémiája. 

Nemzetközi szinten tömöríti a legkiválóbb keramikusművészeket, a kerámiaművészet területén érdekelt szakértőket, kurátorokat, műkritikusokat, művészeti akadémiákat, szervezeteket, múzeumokat és galériákat, illetve képviselőiket, akiket szigorú kritériumok és elismert munkásság alapján választanak a tagok sorába.

A Nemzetközi Kerámia Akadémia 45. Kongresszusát 2012. szeptember 17. és 21. között tartották Santa Fében (New Mexico, USA). Az eseményt nemzetközi kiállítás kísérte. Geszler Mária szombathelyi keramikusművész – az NKA segítségével – egyedüli magyarként képviselte hazánkat a kongresszuson. Geszler Mária munkája mellett a kiállításon még látható volt Karsai Zsófia szép fali kerámia táblája is. Mint elmondta, a helyszínen nagy hatást gyakorolt rá a pueblo indiánok tragikus történelme, az archeológiai leletek sokasága, és a holdbéli táj, sivatag és művészet. A városban egyébként neves művészeti galériák találhatók.

Četrtek, 27 september 2012  |  kiállítás geszler mária santa fé