Fotó: Török Máté

Keddi kaleidoszkóp a Pesti Vigadóban

2017-ben is folytatódik a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata által szervezett műhelybeszélgetés-sorozat, a harmadik évfolyam beszélgetéseit keddenként, tavasszal március 7-én, április 4-én, április 25-én, május 9-én és május 25-én 18.00 órától 19.30 óráig, a Pesti Vigadó Makovecz termében tartják, ősszel pedig újabb hat frissen születő művészeti tevékenységbe és eredményébe kaphat a közönség beavatást. A programsorozat szakmai felelőse Sulyok Miklós művészettörténész.
A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemléletmódjukat, törekvéseiket, módszereiket.
A beszélgetések középpontjában általában egy-egy új alkotás, művészi feladat, illetve kutatási eredmény áll. A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket.
 
Helyszín: Pesti Vigadó, Makovecz terem (1051 Budapest, Vigadó tér 2. IV. emelet)
A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött, amit a vigado.hu honlapon, az aktuális programnál lehet megtenni.


A tavaszi program
 
Március 7. – Kodolányi Gyula
Kodolányi Gyula költő, műfordító, irodalomtörténésszel, az MMA rendes tagjával – költői gondolkodásáról – Kulin Ferenc irodalomtörténész, a Magyar Művészet folyóirat főszerkesztője beszélgetett.

Április 4. – Almási Tamás
Almási Tamás Kossuth-díjas filmrendezővel Tóth Klára filmesztéta, az MMA levelező tagja beszélget.

Április 25. – Kóka Rozália
„Róluk, helyettük, értük…" – Kóka Rozália népművész, népzenésszel, az MMA rendes tagjával Fehér Anikó, az MMA MMKI tudományos munkatársa beszélget.

Május 9. – Probstner János
Kecskeméttől Izlandig – Probstner János keramikusművésszel F. Orosz Sára keramikusművész beszélget.

Május 23. – Anthony Gall
A magyar építészet egy ausztrál származású magyar építész szemével – Anthony Gall építésszel, az MMA tiszteletbeli tagjával Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA levelező tagja beszélget.