© Thaler Tamás fotója

Művészeti nevelés, művészettel nevelés a közoktatásban

„Az élet kincsesháza"
(Kodály)
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának kétnapos konferenciája a Pesti Vigadó Makovecz termében, 2015. szeptember 25–26.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2015. szeptember 25-én és 26-án (pénteken és szombaton) a Pesti Vigadó Makovecz termében (1051 Budapest, Vigadó tér 2. IV. emelet) kétnapos konferenciát rendez a művészeti nevelésről. A szakmai program elsődleges célja annak bemutatása, hogy a csecsemőkortól az érettségiig milyen módon járul hozzá a művészeti nevelés (művészet által történő nevelés) a teljes emberré váláshoz.
Az összesen huszonöt – élő produkcióval, illetve kivetítéssel teljessé tett – előadás élményszerűen, a jó gyakorlatokat középpontba helyezve kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar közoktatásban a közeljövőben olyan struktúraváltás történjen, melynek köszönhetően az értékes művészetekkel való rendszeres találkozás és a művészi önkifejezés minden gyerek és fiatal (és így minden felnőtt) életének természetes részévé válhat. A 2015. szeptember 25-én és 26-án elhangzó előadások elsősorban a zenében, a népzenében, néptáncban és a képzőművészetben rejlő nevelési lehetőségeket járják körül, de lesznek előadások a drámajáték, az építő-, a film- és a fotóművészet területéről is. Szó esik a művészeti nevelés idegélettani és pszichológiai hátteréről, és több előadás témája lesz a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok művészeti nevelése. A konferenciát diákok alkotásaiból összeállított képzőművészeti és fotókiállítás is kiegészíti.
A konferenciára regisztrálni a Vigadó honlapján lehet:  www.vigado.hu (Mindkét napra külön regisztráció szükséges!)

A részletes program, az előadók névsora és előadásaik címe, valamint az egyéb információk ide kattintva jeleníthetők meg.
Sreda, 9 september 2015  |  konferencia