A hányattatott sorsú épület a 2010-re megvalósult restaurálással Balatonfüred egyik legrangosabb és legjelentősebb épülete lett. A főként képzőművészeti alkotásokat bemutató épületegyüttesben a kiállításokat irodalmi, zenés és előadói estek kísérik, sőt, egy-egy alkalommal neves közéleti személyiségek, művészek vezetésével haladhatunk végig a villa csodálatosan felújított épületében.

A Vaszary Villa az egész család számára tartalmas szórakozást ígér; a tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások hat éves kortól kínálnak különleges programot a kicsiknek, míg a felnőtt látogatók igényes időtöltéséről a Vaszary Kávézó és a Vaszary emlékeket és relikviákat is árusító Vaszary Könyvesbolt gondoskodik.

Cím:
8230 Balatonfüred, Honvéd u. 2-4.
Nyitva tartás:

2012. augusztus 27-től

keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Recepció:

+36 (21) 200 2454

E-mail:

info (*) furedkult (.) hu

Kő Pál – Lujos mester és tanítványai című kiállítása

2013. január 1-ig a balatonfüredi Vaszary Villában járható körbe Kő Pál, azaz Lujos mester, a szobrász és a tanár munkásságába betekintést adó tárlat.

A kiállítással Balatonfüred városa és a Vaszary Villa Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész életműve előtt tiszteleg. Balatonfüred jó kapcsolatot ápol a 70. életévét nemrég betöltő Kő Pál kortárs szobrászművésszel, aki a 20. század utolsó harmadának és az új évezred első évtizedének kimagasló jelentőségű életművet teremtett alkotója. Munkásságának alapos elemzése, átfogó, teljességre törő bemutatása – bár számos kisebb kiadvány, riportkönyv, műhelynapló, a művész írásainak gyűjteménye, katalógus stb. foglalkozik alkotásaival és tevékenységével – mindmáig elmaradt, ezért rendkívül fontosnak ítélhető egy reprezentatív kiállítás összeállítása és bemutatása Balatonfüreden. Kő Pál szobrászművész a 70-es évektől tanít a Képzőművészeti Egyetemen. Szobrászgenerációk egész sora nőtt ki a keze alól. A kiállítás izgalmasságát éppen ez adja: hogyan hat a mester a tanítványra és viszont.

Torek, 4 september 2012  |  kiállítás kő pál balatonfüred