Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
Četrtek, 27 februar 2020
forrás: szekesfehervar.hu

Óriások a Vörösmarty színházban

Szent István, Szent Imre, Géza, Gizella, Sarolt és Asztrik szobra a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Még nem a történelmi ruhájukban díszelegnek, de hamarosan az is rájuk kerül.
 

Torek, 11 junij 2013

Színház a világ

Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze kapta az idén hatodik alkalommal átadott Kaszás Attila-díjat. A Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és a Mozaik Művészcsoport által alapított kitüntetést a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitórendezvényén vehette át a színművész.

Petek, 7 junij 2013

A Pécsi Országos Színházi Találkozón adják át a Kaszás Attila-díjat

A fővárosi és a vidéki színházak 12 legjobb előadása és sok kísérőprogram is látható lesz a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón 2013. június 6. és 15 között. Idén először a rendezvény nyitónapján adják át a Kaszás Attila-díjat. 

Četrtek, 30 maj 2013

Fesztivál a fesztiválban

A kaposvári Csiky Gergely Színház a Festők Városa Hangulatfesztivál keretén belül, négy napon át ad otthont az első kortárs Felolvasó-színházi Fesztiválnak.

Četrtek, 23 maj 2013

Hubay Miklós: Elnémulás

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a debreceni Csokonai Színház művészeinek közreműködésével 2013. május 6-án tartja Hubay Miklós Elnémulás című drámájának előadását a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Nedelja, 5 maj 2013
Prvi Zadnji