Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
Ponedeljek, 2 november 2020
Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

Petek, 26 julij 2013
Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

Fesztiválok az Őrségben – Hídépítő Hét Viszákon

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

Sreda, 24 julij 2013
Tolnay Klárira emlékeznek

Tolnay Klárira emlékeznek

Ünnepi emlékműsorral és hangversennyel emlékeznek Tolnay Klárira születésének 99. évfordulója alkalmából Mohorán, július 27-én, szombaton. Tolnay Klári Emlékház ünnepségén Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik majd a színművészre, Pongrácz Ágnes költő közreműködésével.

Sreda, 24 julij 2013

Szabadegyetem Tusnádfürdőn

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2013. július 23-28. között szervezi meg a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn, A mi időnk! címmel. A rendezvényen a Magyar Művészeti Akadémia is képviselteti magát.

Torek, 23 julij 2013
Szarvas József - Fotó: Kultúrpajta Facebook

Tündérkerti Hídépítő Hét

Szarvas József színművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja az őrségi Viszákon, saját kertjében és a 2006-ban épült Kultúrpajtában szervez programokat, kiállításokat, megemlékezéseket, nyaranta ide hívja meg művész barátait fellépni. Július 15-én kezdődik náluk a Hídépítő Hét: a Tündérkert továbbépítése és kulturális programsorozat.

Petek, 12 julij 2013
Prvi Zadnji