Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
Ponedeljek, 2 november 2020
A Magyar Bábjátékos Egyesület konferenciája

A Magyar Bábjátékos Egyesület konferenciája

2013 jubileumi év a honi bábjátékos társadalom életében. Augusztus 24-én, szombaton az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a Magyar Bábjátékosok Egyesülete megalakulásáról megemlékező konferenciát tartanak.
 

Sreda, 21 avgust 2013

"A leromboltat építsd fel, a felépítettet őrizd meg"

Székesfehérvár, a magyar királyok koronázóvárosa Magyarországon 1916 óta nem látott ünnepi eseménysorozatra készül. A Koronázási Ünnepi Játékokon idézik fel itt megkoronázott és nyugvó nagy királyaink alakjait. A Koronázási Ünnepi Játékok fő eseményei közé tartozik a  Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

Ponedeljek, 12 avgust 2013

Augusztus 20. – István király kétszer

Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A darab nyilvános főpróbáját augusztus 20-án este tartják a békéscsabai Szent István téren. Ugyanezen a napon Erkel Ferenc utolsó befejezett operáját, az István királyt tűzik műsorra a Budapesti Nyári Fesztiválon. 

Ponedeljek, 12 avgust 2013

Koronázási Ünnepi Játékok

Javában folynak az augusztus 17-i és 18-i székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok előkészületei: a játékokon Szent István király élete és a középkor hangulata elevenedik meg. A kétnapos fesztivál fő eseményei közé tartozik a Somogyi Győző tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

Ponedeljek, 5 avgust 2013
Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

Fesztiválok az Őrségben – Fatemplom Fesztivál

A hétvégén két családias hangulatú fesztivált is tartottak az Őrségben: Magyarföldön Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel szervezte meg a Fatemplom Fesztivált, Viszákon pedig Szarvas József Tündérkertjében épült a börü.

Petek, 26 julij 2013
Prvi Zadnji