Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
Četrtek, 27 februar 2020

Nívódíjak a magyar operett napján

„Egyetlen színjátéktípus sem épült be olyan szervesen a magyar színházi életbe, mint az operett műfaja, így magától értetődőnek tűnik, hogy hivatalos ünnepe is van 2002 óta: október 24., Lehár Ferenc halálának és Kálmán Imre születésének egybeeső dátuma" – mondta Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a Budapesti Operettszínházban október 24-én este tartott gálaesten.

Petek, 25 oktober 2013

Rátóti Zoltánt is jelölték a Megyei Prima díjra

A kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának két tagját, Rátóti Zoltán színművész-igazgatót, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját és Kelemen József színművészt is jelölték az idei Megyei Prima díjra.

Četrtek, 17 oktober 2013

Tamási Áron drámája a Nemzeti Színházban

Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának bemutatójával péntek este tartotta meg évadnyitó előadását a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. A darabban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó és Martinovics Dorina mellett szerepel Mécs Károly és Reviczky Gábor is.

Torek, 24 september 2013

Nyílt nap a Nemzetiben

Szeptember 21-én, szombaton 14 órától került megrendezésre az évadindító nyílt nap a Nemzeti Színházban. A látogatók betekinthettek a készülő előadások próbájára, villámrandin találkozhattak a művészekkel. Voltak gyerekprogramok, koncertek, felolvasás, bemutatták a színház új szakmai folyóiratát.
 

Četrtek, 19 september 2013

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

Sreda, 11 september 2013
Prvi Zadnji