Sándor L. István és Császár Angela

Tizenhárom előadás a POSZT-on

Kihirdették a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját. A válogatást, mely összesen tizenhárom előadást tartalmaz, Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész és Sándor L. István színikritikus állította össze.
A POSZT versenyprogramjába a 2013. március 1. és a 2014. február 28. között bemutatott hazai és határon túli színházi produkciók közül válogatott a zsűri. A tizenhárom darabból álló szelekcióban végül hat nagyszínpadi és hét stúdió előadás kapott helyet, ezek közül három határon túli és két független színházi produkció. A programot kihirdető sajtótájékoztatón Császár Angela és Sándor L. István elmondták; a döntésüket kizárólag szakmai elvek vezették, a válogatás alapja az alkotói és színészi teljesítmények minőségi összehasonlítása volt.

A június 5. és 14. között zajló rendezvényen látható lesz a budapesti Örkény István Színház A képzelt beteg, a Katona József Színház Fényevők, a Pesti Színház Álomkommandó, a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő és a Woyzeck, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Énekes madár, az Újvidéki Színház Opera ultima és a Kolozsvári Állami Magyar Színház Csipke című előadása is.

A versenyprogramban szerepel továbbá a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadásában az Alkétisz; a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a Szkéné Színház és a Füge közös produkciójában az I. Erzsébet című előadás. A találkozón a közönség megtekintheti a Kerekasztal Társulás és a Szputnyik Hajózási Társaság A hosszabbik út, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház Bányavakság, valamint a budapesti Katona József Színház és a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Vörös című közös produkcióját is.
Torek, 11 marec 2014