Dárday István filmrendező 80 éves

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja március 25-én, tehát ma nyolcvanéves. Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata – alkotótársával, a szintén idén ünneplő Szalai Györgyivel együtt – filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel köszöntötte volna a Pesti Vigadóban. A Dárday–Szalai alkotópáros hosszú évtizedeken át forgatott játék- és dokumentumfilmjeit a magyarországi társadalmi valóság iránti kivételes problémaérzékenység jellemzi. Dárday István "Hugó"-val a Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.
Sreda, 25 marec 2020

Az Akadémián járt Andy Vajna

Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos 2013. szeptember 19-én látogatást tett a Magyar Művészeti Akadémián, ahol fogadta őt Fekete György elnök és Dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár.

Petek, 20 september 2013

Kínai-magyar animációs filmes találkozó Budapesten

Kínai és magyar animációs filmes szakemberek, cégvezetők tartottak tematikus találkozót a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja (MMM) keretében hétfőn Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME).

Torek, 27 avgust 2013
gsdgdsgsdgg

Jankovics Marcell kiállítása

Jankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező kiállítása 2013. augusztus 29-től látható a Klebelsberg KultúrkúriábanA tárlaton a művész meseillusztrációiból, legújabb monumentális filmje, Az ember tragédiája, valamint az Ének a Csodaszarvasról című alkotás grafikáiból láthatnak válogatást. 

Ponedeljek, 26 avgust 2013

Hagyományőrzés és kultúra az interneten

A mi időnk! címmel a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2013. július 23-28. között szervezte meg a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn. Harmadik alkalommal állított sátrat a rendezvény területén az Informatika a Társadalomért Egyesület. 

Torek, 30 julij 2013

Szomjúság

Amatőr film- és fotópályázatot indít a Faludi Ferenc Akadémia. Az immár 17. alkalommal meghirdetett nemzetközi megmérettetésen felkészült szakmai zsűri, többek közt a Magyar Művészeti Akadémia tagjai bírálják el a pályaműveket. 

Četrtek, 11 julij 2013
Prvi Zadnji