Ars Sacra Filmfesztivál

Az Ars Sacra Alapítvány negyedszerre hirdeti meg filmfesztiválját, melyet 2019. szeptember 17. és 22. között rendeznek meg a Tabán ArtMoziban. A korábbi években Gulyás Gyula, Gulyás János, vagy Zsigmond Dezső, a Magyar Művészeti Akadémia tagjai is szerepeltek a díjnyertes alkotók között. A IV. Ars Sacra Filmfesztiválra június 30-ig várják a nevezéseket, 2017. január 1-e után készült, és korábban nem nevezett filmekkel lehet jelentkezni, melyek illeszkednek a fesztivál arculatába, hitvallásába. Az Ars Sacra Fesztivált minden év szeptemberében rendezik meg kísérőrendezvényeivel, a Nyitott Templomok Napjával és 2016 óta az Ars Sacra Filmfesztivállal. Az Ars Sacra-t az MMA is évről évre támogatja.
A IV. Ars Sacra Filmfesztiválra, amely harmadszor nyerte el az Európai Fesztiválszövetség (EFFE Label) minősítést, olyan témájú filmeket várnak s szervezők, amelyek emberi sorsokról, az emberi élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök emberi értékekről szólnak. Bemutatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát. A művek részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak.
Műfaji megkötés nélkül egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm és rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) kategóriákban lehet nevezni. A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el, a versenyprogramba választott munkákat pedig nyilvános vetítésen mutatják be. A zsűri kategóriánként ad ki díjakat.
 
Jelentkezés és a filmek beküldésének határideje: 2019. június 30.
 
Az online nevezési lap kitölthető: www.ars-sacra.hu/filmfesztival, a filmfesztiválra a 2017. január 1-e után készült, és a tavalyi fesztiválra nem nevezett filmekkel lehet jelentkezni. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető. A felhívás itt érhető el.
 
A filmfesztivál időpontja: 2019. szeptember 17–22., helyszíne: Tabán ArtMozi (1016 Budapest, Krisztina krt. 87–89.), nevezési díj nincs.
Četrtek, 21 februar 2019  |  felhívás ars sacra filmfesztivál