Vita

Konferencia a hazai iparművészet és tervezőművészet helyzetéről

A hazai iparművészet és tervezőművészet helyzete és jövője címmel rendezett konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata.

A hazai iparművészek és tervezőművészek helyzete a rendszerváltás óta megváltozott, folyamatosan alakuló gazdasági és kulturális környezetben alkotnak.

A forma- és tárgykultúra életminőségi és nemzetgazdasági hatásai ma már köztudottan jelentősek. Új perspektívák, megváltozott piaci helyzetek és a globális mértékben is érvényes problémák, feladatok eddig nem látott módon dinamizálják a kreatív iparágakat.

A fenti témák elemző áttekintése érdekében 2013. április 27-28-án, Kardosfán A hazai iparművészet és tervezőművészet helyzete és jövője címmel rendezett konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata.

A tervezésoktatás napi gyakorlatában működő, prominens személyiségeket kértünk fel a konferencián való részvételre: így a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, a Nyugat-magyarországi Egyetem FMK Alkalmazott Művészeti Intézet,  a  Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem RKK Terméktervező Intézet nemzetközileg is elismert szaktekintélyeit.

A konferencia célja: helyzetelemzés és eszmecsere kezdeményezése az iparművészet, tervezőművészet, formatervezés területéről a szakma nagy tapasztalattal és jelentős életművel rendelkező idősebb akadémikusai és a fiatal, pályakezdő generáció között.

Torek, 30 april 2013  |  konferencia