2020. július 4–12. – „Muzsikál az erdő" | Mátrai Művészeti Napok

A „Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2020-ban a tizenhetedik évadához érkezett, amit az eredeti időpontban tart meg a Muzsikál az Erdő Alapítvány. Az esemény visszatérő támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

Az idei év kiemelt üzenete: Ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk. A járványügyi különleges helyzet mindenkit elgondolkodtatott, az élettempó lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére. Új lendületet kapott a „Muzsikál az erdő", hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő" értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.
A „Muzsikál az erdő"-n üdvözölhetjük az Egri Szimfonikus Zenekart, a Duna Szimfonikus Zenekart, a Monarchia Szimfonikus Zenekart, a Corpus Harsona Quartettet, a Kecskemét Brasst, az Alföld Quartettet, az Anima Vonósnégyest, Horgas Esztert, a Duna Művészegyüttest, Palya Beát és Szokolay Dongó Balázst, a Muzsikás Együttest, Pál István Szalonnát és bandáját, a Misztrál együttest, a Talamba Ütőegyüttest.

A Príma-díjas és Nógrádikum-díjas mátrai rendezvény kilencnapos programfolyamát kilenc helyszínen rendezik meg: Nagyparlag – Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető, Szent Anna tó  – Abasár, Szurdokpüspöki, Pásztó – Mátrakeresztes, Tar – Fenyvespuszta, Fajzatpuszta – Gyöngyöstarján, Fülek, Eresztvény – Salgótarján.
 
A programok minden helyszínen ingyenesen látogathatók, további információk a rendezvénysorozat honlapján találhatóak, a részletes programfüzet itt érhető el.
 
Kalendár
// ]]>