2020. március 24. | 18.00 – Keddi kaleidoszkóp | Az olasz–magyar kulturális kapcsolatok II.

A program elmarad, későbbi időpontban lesz pótolva!
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának Keddi kaleidoszkóp című pódiumbeszélgetés-sorozata 2020 tavaszán négy pódiumbeszélgetésen  az olasz–magyar kulturális kapcsolatokat járja körül. A program címe: Szálakat szőni nemzetek között – az olaszmagyar kulturális kapcsolatok jelene.

Március 24-én Németh Pál pécsi szobrásszal beszélget Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA levelező tagja. Németh Pál, a Pécsi Egyetem docense, a pécsi Fondéria Művészeti Egyesület elnöke az olasz–magyar képzőművészeti kapcsolatok „szürke eminenciása", aki szerényen, de eredményesen szervezi a Római Magyar Akadémia kiállításait, immár tizedik éve, a legtágabb szemlélettel. Amerigo Tot emlékére készített köztéri szobra Rómában áll.

A Művészetelméleti Tagozat 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemlélet­mód­jukat, törekvéseiket, módszereiket. A beszélge­tések középpontjában általában egy-egy új alkotás, művészi feladat, illetve kutatási eredmény áll. A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket. Az esteket a videófelvételnek köszönhetően utólag is megtekinthetik az érdeklődők az MMA honlapján.

A beszélgetés helyszíne: a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza, 1062 Budapest, Andrássy út 101., Rendezvényterem (2A emelet)
(Bejárat a Bajza utca felől)

A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
A programra regisztrálni a https://forms.gle/SS8E6unZHsKCuM2c6 címen lehet.
Kérdéseit a kaleidoszkop@mma.hu címen teheti fel.
// ]]>