MTI/Kiss Gábor

Omnis rerum memoria

Jovián György kiállítása Kolozsváron

Jovián György festőművész, az MMA rendes tagja alkotásaiból nyílt egyéni időszaki kiállítás november 15-én a kolozsvári Bánffy-palota földszinti termeiben. A Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Művészeti Múzeum által szervezett tárlat a szilágysomlyói születésű művész első önálló kiállítása a múzeumban.
Streda, 2023, november 22

ÉLET=RAJZ '70

Kiállítás köszönti a 70 éves Eszik Alajost

Eszik Alajos
grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, a Képzőművészeti Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára 70. születésnapját köszönti az a csongrádi kiállítás, amely az ismert, kortárs művész utóbbi években készült alkotásaiból válogat. A Városi Galériában július 7-én megnyílt ÉLET=RAJZ '70 című tárlat nem életműkiállítás, sokkal inkább az alkotás melletti, életre szóló elköteleződésről ad számot. Ezzel a jubileumi kiállítással indult a Magyar Művészeti Akadémia szegedi munkacsoportjának támogatásával megvalósuló, dél-alföldi művészeti programok sorozata is.

Utorok, 2023, júl 11

Megnyílt Somogyi Győző kiállítása Badacsonytomajban

Somogyi Győző festő- és grafikusművész, akadémikus, a nemzet művésze nagyszabású képzőművészeti kiállítása nyílt július 1-én, melyen a művész családtagjairól készült alkotások és a Kárpát-medence tájait bemutató festmények láthatók július 31-ig a badacsonytomaji Egry József Emlékmúzeumban. 

Streda, 2023, júl 5

Alea iacta est?

KIÁLLÍTÁS FÁBIÁN ZOLTÁN KÉPEIBŐL A MŰCSARNOKBAN

Júniusban nyílt meg és szeptember 3-ig látogatható Fábián Zoltán festőművész kiállítása a Műcsarnokban ALEA IACTA EST? címmel. A tárlat kurátora Szemadám György festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.  

Utorok, 2023, jún 27

Kortárs képzőművészek tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve előtt

„… látomásaik legtöbbször távolról, áttételesen kötődnek adott szöveghelyekhez" (Sturcz János)
 
A Magyar Művészeti Akadémia stratégiai együttműködő partnere, az Országút lap felkérésére a kortárs magyar képzőművészet élvonalába tartozó alkotók az köztestület akadémikusaival karöltve illusztrációkat készítettek Madách Imre Az ember tragédiája című drámája tizenöt színéhez. Az alkotásokból ötvenkét sorszámozott, dedikált exkluzív mappa készült „.. Rajzoltunk egy költeményt…" címmel.

Utorok, 2023, jún 20

„A szobor átszellemült anyagˮ

DIÉNES ATTILA KIÁLLÍTÁSA A PESTI VIGADÓBAN

Június 25-ig látogatható a Pesti Vigadó földszintjén a Meditációs hely című tárlat, amely Diénes Attila Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész munkáit mutatja be. A kiállítással a nyolcvanéves alkotó életműve előtt tiszteleg a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata.

Pondelok, 2023, jún 19
Prvý Posledný