Ki volt Grendel Lajos?

Grendel Lajos-emlékkonferencia

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata 2023. szeptember 20-án tartotta a Határon túli művészet sorozatának 2023. évi konferenciáját, mely Grendel Lajos (1948−2018) író, az MMA néhai tagja életét és életművét járta körbe.
Utorok, 2023, september 26

Mentés másként

Konferencia a művészeti életművek digitalizációjáról

A Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában került sor a Mentés másként című, a művészeti alkotások, a művészi életpályák és alkotói hagyatékok digitális feldolgozásának a lehetőségeivel foglalkozó egész napos konferenciára.

Štvrtok, 2023, september 28

Hatalmas lehetőség a fiatal művészek számára

Az MMA újra meghirdette művészeti ösztöndíját

A 2023-2026. évi Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészeti Ösztöndíjprogram ünnepélyes megnyitóját szeptember 13-án tartották meg az MMA székháza, a Pesti Vigadó dísztermében. Az MMA idén tavasszal immár hatodik alkalommal hirdette meg három évre szóló művészeti ösztöndíját, azaz az ünnepségen a hatodik évfolyam ösztöndíjasai körében ünnepeltek.

Štvrtok, 2023, september 14

Elbúcsúztatták a 2020–2023. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram ösztöndíjasait

Szeptember 5-én rendezték meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2020–2023. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram záróünnepségét a Hild-villában, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) székházában. Az eseményen részt vett Kiss János, az MMA alelnöke, Richly Gábor, az MMA főtitkára, Csáji László Koppány, az MMA MMKI igazgatója, valamint az MMA akadémikusai, az ösztöndíjas szekciók vezetői, illetve a végzett ösztöndíjasok.

Piatok, 2023, september 8

A népi építészet nem omladozó, avítt épületek sokasága

Egyedülálló építészeti konferenciát nyitottak meg Budapesten

2023. augusztus 27-én mintegy félszáz vendég jelenlétében zajlott le a Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig című nemzetközi konferencia ünnepélyes megnyitója Budapesten, a Walter Rózsi-villában.

Pondelok, 2023, august 28

Összeáll a kép

Prokopp Mária Széchenyi-díjas művészettörténész, a Magyar Művészeti Akadémia új tagja Esztergom kisugárzásáról, családi szellemről és Pannónia fényéről mesélt

Több éves kényszerű szünet után befejeződhetnek az esztergomi Botticelli-freskók restaurálási munkálatai. Prokopp Mária művészettörténész szerint a reneszánsz falfestmény-együttes programja, az erkölcsön alapuló tudomány és életvitel ma is időszerű. Nemzetünk boldogulásának feltétele, hogy tudjuk, mi az Okosság, a Mértékletesség, az Erő és az Igazságosság, s ezen erényeket gyakoroljuk is. 

Piatok, 2023, august 18
Posledný