Zsámbék_MÉM MDK, Tervtár, ltsz. R 17575 (Arányi Lajos, 1876)

Évszázadok öröksége – A magyar műemlékvédelem 150 éve

A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ kiállítása a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) fenntartásában működő Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) a hazai műemlékvédelem 150 éves fennállásáról a rendszerváltozás óta nem látott, nagyszabású kiállítással emlékezik meg a Pesti Vigadóban.
Utorok, 2022, september 13

Ismét operagálát tartottak Gyöngyösön

A Gyöngyös Város Baráti Köre Egyesület megkapta az MMA Színházművészeti Tagozat elismerő oklevelét

A zene világnapjához kapcsolódóan, 2022. október 1-én immár hetedik alkalommal rendezték meg a Miller Lajos operaénekes, a nemzet művésze kezdeményezésére létrejött Operagálát Gyöngyösön a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata támogatásával, a Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. szervezésében.

Pondelok, 2022, október 3

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, zongoraművész, a nemzet művésze

Életének nyolcvanadik évében, október 2-án elhunyt Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, zongoraművész, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja, aki 2014-ben nyerte el a Nemzet Művésze kitüntető címet rendkívüli improvizációs képességével, virtuóz játéktudásával, muzikalitásával, művészet iránti elkötelezettségével, a jazz műfajának hazai és nemzetközi népszerűsítésében vállalt kivételes szerepe elismeréseként. Szakcsi Lakatos Béla személye összefonódott a hazai dzsessz fejlődésével és kiteljesedésével, nevéhez különleges koncertek sora fűződik.

Pondelok, 2022, október 3

Déryné ifjasszony

Déryné Széppataki Róza korának legnagyobb magyar színésznője, a magyar nyelvű színjátszás úttörője volt. Halálának 150. évfordulója alkalmából készített tévéjátékot a Déryné Program. Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című drámájának színpadi és mozgóképes változatát is az MMA tagja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Vidnyánszky Attila rendezte, a producer a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk.

Štvrtok, 2022, september 29

Fekete György 90 éves lenne

Kilencven éve, 1932. szeptember 28-án született Zalaegerszegen Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia köztestület első elnöke. Fekete György 2011 és 2017 között volt az MMA elnöke, majd 2017-től 2020-ig tiszteletbeli elnöke. Több évtizeden átívelő, rendkívül gazdag alkotói életműve mellett aktív kulturális közéleti tevékenységet végzett. A Magyar Művészeti Akadémia elnökeként a hazai kulturális élet gazdagítását tartotta feladatának, elnöksége alatt az MMA a művészeti élet megkerülhetetlen testületévé vált, régi adósságokat törlesztve.

Utorok, 2022, september 27
Posledný
// ]]>