Virtuális koncerttermek

Nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait hallgathatja meg a közönség a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében. Az intézmény jelezte, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt a koncerttermek ugyan zárva tartanak egy időre, azonban a Filharmónia Magyarország közönsége előtt nyitva áll a lehetőség, hogy ingyen, online tekinthesse meg az előadásokat. A szervezők december 9-én Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertjét Veszprémből (tekerőn közreműködik Szerényi Béla), pénteken, december 11-én pedig az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát a pécsi Kodály Központból közvetítik. További koncertekről a cikkben...
December 14-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével lép fel szintén a baranyai megyeszékhelyen, míg másnap, december 15-én a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét a kaposvári Csiky Gergely Színházból sugározzák a virtuális térben. A hangversenyeket a Filharmónia Magyarország YouTube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni. A koncertekről bővebb tájékoztatás olvasható, valamint a felvételek visszanézhetők a filharmonia.hu weboldalon.

A koronavírus-járvány miatt számtalan kulturális programról kell lemondanunk magunk és szeretteink biztonsága érdekében. Ilyen a Cantemus kórus hagyományos karácsonyi koncertje is, amit ebben az évben nem rendezhetnek meg, ám még így sem hagynak minket zenei élmények nélkül: december 20-án, vasárnap 17 órától az otthonunk kényelméből élvezhetjük a Cantemus hangversenyét. Szabó Dénes karnagy, a nemzet művésze, a kórusintézmény igazgatója elmondta: az elmúlt évek szép felvételeiből készítenek egy összeállítást, a virtuális koncert pedig erőt adhat az előttünk álló időszakban.
9 Декабрь 2020 г.  |  szabó dénes sebestyén márta baráti kristóf vashegyi györgy