Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2 Ноябрь 2020 г.
forrás: szekesfehervar.hu

Óriások a Vörösmarty színházban

Szent István, Szent Imre, Géza, Gizella, Sarolt és Asztrik szobra a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Még nem a történelmi ruhájukban díszelegnek, de hamarosan az is rájuk kerül.
 

11 Июнь 2013 г.

Színház a világ

Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze kapta az idén hatodik alkalommal átadott Kaszás Attila-díjat. A Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és a Mozaik Művészcsoport által alapított kitüntetést a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitórendezvényén vehette át a színművész.

7 Июнь 2013 г.

A Pécsi Országos Színházi Találkozón adják át a Kaszás Attila-díjat

A fővárosi és a vidéki színházak 12 legjobb előadása és sok kísérőprogram is látható lesz a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón 2013. június 6. és 15 között. Idén először a rendezvény nyitónapján adják át a Kaszás Attila-díjat. 

30 Май 2013 г.

Fesztivál a fesztiválban

A kaposvári Csiky Gergely Színház a Festők Városa Hangulatfesztivál keretén belül, négy napon át ad otthont az első kortárs Felolvasó-színházi Fesztiválnak.

23 Май 2013 г.

Hubay Miklós: Elnémulás

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a debreceni Csokonai Színház művészeinek közreműködésével 2013. május 6-án tartja Hubay Miklós Elnémulás című drámájának előadását a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

5 Май 2013 г.