Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közös vállalkozásának második összeállítása, a Színészlegendák II. Vallomások, visszaemlékezések, elbeszélések 1896–1946 című hangoskönyv. Már a Színészlegendák I. Levelek, naplók, feljegyzések 1800–1866 című kiadvány bemutatásakor jelezték a készítők, hogy az anyag bőséges, így lesz folytatás. Most pedig elkészült és egyelőre CD hordozón áll rendelkezésre a századelő, a 20. század első felének írásait, színművészek visszaemlékezéseit, naplótöredékeit egybegyűjtő különleges hanganyag.
2 Ноябрь 2020 г.

Nívódíjak a magyar operett napján

„Egyetlen színjátéktípus sem épült be olyan szervesen a magyar színházi életbe, mint az operett műfaja, így magától értetődőnek tűnik, hogy hivatalos ünnepe is van 2002 óta: október 24., Lehár Ferenc halálának és Kálmán Imre születésének egybeeső dátuma" – mondta Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a Budapesti Operettszínházban október 24-én este tartott gálaesten.

25 Октябрь 2013 г.

Rátóti Zoltánt is jelölték a Megyei Prima díjra

A kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának két tagját, Rátóti Zoltán színművész-igazgatót, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját és Kelemen József színművészt is jelölték az idei Megyei Prima díjra.

17 Октябрь 2013 г.

Tamási Áron drámája a Nemzeti Színházban

Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának bemutatójával péntek este tartotta meg évadnyitó előadását a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. A darabban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó és Martinovics Dorina mellett szerepel Mécs Károly és Reviczky Gábor is.

24 Сентябрь 2013 г.

Nyílt nap a Nemzetiben

Szeptember 21-én, szombaton 14 órától került megrendezésre az évadindító nyílt nap a Nemzeti Színházban. A látogatók betekinthettek a készülő előadások próbájára, villámrandin találkozhattak a művészekkel. Voltak gyerekprogramok, koncertek, felolvasás, bemutatták a színház új szakmai folyóiratát.
 

19 Сентябрь 2013 г.

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

11 Сентябрь 2013 г.