Kókay Krisztina: Szent jussunk, 2020

Mert nem lehet feledni… – Trianon 100 emlékkiállítás

2020. szeptember 18. és 2021. január 31. között tekinthető meg a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata szervezésében megvalósuló „Mert nem lehet feledni…" című, a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának emlékére rendezett kiállítás a Pesti Vigadóban. Az emlékkiállítás több mint 50 művész félszáznál több műtárgyának kiállításával kortárs képző- és iparművészeti kontextusban értelmezi a trianoni veszteségeket. A tárlat rendezésének elsődleges koncepciója Juhász Gyula megindító sorai által inspirálva a nemzettragédia bemutatása és jelen idejű interpretálása, valamint a centenáriumi megemlékezés művészeti megközelítése. A kiállítás társzervezője a Trianon Kutató Intézet.
18 Сентябрь 2020 г.
Magyar Kárpitok

Magyar Kárpitok

A Romániai Képzőművész Szövetség marosvásárhelyi fiókja és a Magyar Kárpitművészek Egyesülete kiállításának megnyitóját a marosvásárhelyi Kultúrpalota Galériában tartják augusztus 23-án. A kiállítás kurátora Balogh Edit kárpitművész, rendezője Katona Szabó Erzsébet textilművész. A tárlatot megnyitja: Nagy Miklós Kund művészeti író.

13 Август 2013 г.

"A leromboltat építsd fel, a felépítettet őrizd meg"

Székesfehérvár, a magyar királyok koronázóvárosa Magyarországon 1916 óta nem látott ünnepi eseménysorozatra készül. A Koronázási Ünnepi Játékokon idézik fel itt megkoronázott és nyugvó nagy királyaink alakjait. A Koronázási Ünnepi Játékok fő eseményei közé tartozik a  Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész tervezte történelmi óriásbábok felvonulása. 

12 Август 2013 г.

Kortárs magyar divat Milánóban

Kortárs magyar öltözékek bemutatója nyílt Pentatónia címmel június 13-án csütörtökön Milánóban a Palazzo Morandóban, a magyar–olasz kulturális évad keretében.

17 Июнь 2013 г.

Pentatónia – Magyar ruhák tárlata

Egy hónapon át, június 13. és július 14. között 25 tervező 50 öltözékét mutatják be a milánói divatnegyed szívében lévő történeti múzeumban, a Palazzo Morandóban. A kiállítás címe Pentatónia; olyan ruhákkal szerepelnek a tervezők, amelyek a magyar viseletkultúra hagyományaiban gyökereznek, onnan merítik formai vagy díszítménybeli inspirációikat.

11 Июнь 2013 г.
Jakobovits Miklós kapta a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat

Jakobovits Miklós kapta a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat

Átadták a Magyar Művészetért-díjakat: az elismerést Lendvay József hegedűművész, Nagy Ervin színművész, Schilling Árpád rendező, Szórádi Zsigmond szobrászművész és Ütő Gusztáv festőművész vehette át. Jakobovits Miklóst, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagját Posztumusz Díjjal tüntették ki.

7 Июнь 2013 г.