Orosz István Szöulban, az AGI kongresszusán

Orosz István a szöuli grafikuskongresszuson

Orosz István grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja az Alliance Graphique International (AGI) egyetlen magyar tagjaként meghívást kapott a szeptember 24–29. között Szöulban megrendezett AGI-kongresszusra, ahol előadást tartott a magyar grafika és dizájn nevezetességeiről. A grafikus bemutatta a Bauhaus mozgalom kiemelkedő alakja, Moholy-Nagy László munkásságát és a róla elnevezett művészeti egyetemet (MOME), a világhírű Rubik-kockát, valamint az anamorfózis technikájával készített saját grafikáit és perspektivikus ábrázolásait jól ismert poszterein keresztül.
A Szöul egyik legmodernebb és legjellegzetesebb épületében, a Dongdaemun Design Plazában (DDP) megtartott előadást közel 1200 fő, többek között egyetemisták, dizájnerek hallgatták nagy érdeklődéssel.
Az eseményen részt vett a nagykövetség idén szeptembertől kinevezett új kulturális diplomatája is, akinek a részt vevő szakemberek elismerően nyilatkoztak a magyar művész előadásáról. A beszélgetések során felmerült egy közösen megszervezendő jövőbeli kiállítás lehetősége Orosz István alkotásaiból.
A művész részvételét a szöuli nemzetközi szakmai eseményen a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

6 Октябрь 2016 г.  |  orosz istván tervezőgrafika