Jelenczki István filmje Trianonról

Trianon 100. évfordulójára négyrészes dokumentumfilmet készített Jelenczki István dokumentumfilm-rendező. December 19-én és 20-án 16 órától, valamint januárban egy új alkalommal a járványügyi protokollnak megfelelően online vetítésen tartja meg az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Trianon-filmjének bemutatóját. Jelenczki István a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, filmrendező, képzőművész, fotográfus. Dokumentumfilmje Trianonról ismét egy monumentális munka, az összesen hatórás, részenként átlagosan másfél órás filmfolyam azt a 100 éve velünk élő, feltáratlan, be nem gyógyított sebet mutatja meg, amely minden magyar lelkében ott sajog: az egység elvesztése.
19 Декабрь 2020 г.

A Bánk bán Kassán

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz csatlakozva 2013. június 5-én a Magyar Művészeti Akadémia és a kassai Thália Színház levetíti Káel Csaba Bánk bán című operafilmjét. Az eseményen a rendező mellett részt vesznek a film főszereplői, Marton ÉvaKiss B. Atilla, valamint Csikós Attila díszlettervező.

29 Май 2013 г.

Nézz körül!

Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja színes és fekete-fehér panorámaképeiből nyílt kiállítás 2013. május 23-án a kassai Rovás Galériában.

21 Май 2013 г.
Tóth György képei

Magyar fotóművészet az új évezredben

Miként változott meg a fotográfia az ezredforduló óta? Mi történt a magyar fotóművészetben, s az egyetemes folyamatok hogyan hatottak itthon? Többek közt ezekere a kérdésekre keresi a választ a Magyar Nemzeti Galéria tárlata.

13 Май 2013 г.

Érdemes odafigyelni a magyar animációkra

Összeállt, hogy a nevezett magyar animációs filmekből mely alkotásokat mutatják be a 11. Kecskemét Animációs Filmfesztiválon, 2013. június 19. és 23. között. 

9 Май 2013 г.

Véget ért a 23. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét

A fesztivál április 30. és május 4. között zajlott a komáromi Monostori erődben. A fesztiválon átadták a Párhuzamos Kultúráért Díjakat, mások mellett Petrás Máriának, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának.

6 Май 2013 г.