Jelenczki István filmje Trianonról

Trianon 100. évfordulójára négyrészes dokumentumfilmet készített Jelenczki István dokumentumfilm-rendező. December 19-én és 20-án 16 órától, valamint januárban egy új alkalommal a járványügyi protokollnak megfelelően online vetítésen tartja meg az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Trianon-filmjének bemutatóját. Jelenczki István a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, filmrendező, képzőművész, fotográfus. Dokumentumfilmje Trianonról ismét egy monumentális munka, az összesen hatórás, részenként átlagosan másfél órás filmfolyam azt a 100 éve velünk élő, feltáratlan, be nem gyógyított sebet mutatja meg, amely minden magyar lelkében ott sajog: az egység elvesztése.
19 Декабрь 2020 г.

Szomjúság

Amatőr film- és fotópályázatot indít a Faludi Ferenc Akadémia. Az immár 17. alkalommal meghirdetett nemzetközi megmérettetésen felkészült szakmai zsűri, többek közt a Magyar Művészeti Akadémia tagjai bírálják el a pályaműveket. 

11 Июль 2013 г.

Emlékezés Bosnyák Ernőre és Morell Mihályra

Július 4-én szobrot állítottak Zombor főutcáján az ottani születésű Bosnyák Ernő filmrendező tiszteletére. Az avatáson Bicskei Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia tagja a nemrég elhunyt Morell Mihályra, Zombor szülöttjére emlékezett. 

10 Июль 2013 г.

Magyar filmek Washingtonban

Zsigmond Vilmos által fényképezett filmeket is vetítenek majd a washingtoni Smithsonian Folklife Festivalhoz kapcsolódó, Magyarország, hősök és mítoszok: a bevándorlók élményei és a művész szeme című vetítéssorozaton a National Gallery of Art-ban. 

27 Июнь 2013 г.
Magyar örökség

Magyar örökség

Jelenczki István filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia tagja is Magyar Örökség-díjat vehetett át 2013. június 22-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

22 Июнь 2013 г.

KAFF 2013 – Az animáció ünnepe Kecskeméten

Kecskemét újra az animáció fellegvárává vált öt napra, június 19. és 23. között tizenegyedik alkalommal kapott otthont az alföldi városban az animációs filmek fesztiválja. Nyolcadik alkalommal pedig az egész estés európai animációs filmek szemléjét rendezték meg. Videoriport.

20 Июнь 2013 г.