Jelenczki István filmje Trianonról

Trianon 100. évfordulójára négyrészes dokumentumfilmet készített Jelenczki István dokumentumfilm-rendező. December 19-én és 20-án 16 órától, valamint januárban egy új alkalommal a járványügyi protokollnak megfelelően online vetítésen tartja meg az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Trianon-filmjének bemutatóját. Jelenczki István a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, filmrendező, képzőművész, fotográfus. Dokumentumfilmje Trianonról ismét egy monumentális munka, az összesen hatórás, részenként átlagosan másfél órás filmfolyam azt a 100 éve velünk élő, feltáratlan, be nem gyógyított sebet mutatja meg, amely minden magyar lelkében ott sajog: az egység elvesztése.
19 Декабрь 2020 г.

DVD-n a Magasiskola

Gaál–Sára – 80 című rendezvénysorozat első állomásaként 2013. szeptember 25-én tartották Gaál István Magasiskola című filmjének DVD-bemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában. A bemutatón Fazekas Eszter, Gelencsér Gábor és Pintér Georg, a kiadványon szereplő werkfilm operatőre beszélgetett.

25 Сентябрь 2013 г.

Az Akadémián járt Andy Vajna

Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos 2013. szeptember 19-én látogatást tett a Magyar Művészeti Akadémián, ahol fogadta őt Fekete György elnök és Dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár.

20 Сентябрь 2013 г.

Kínai-magyar animációs filmes találkozó Budapesten

Kínai és magyar animációs filmes szakemberek, cégvezetők tartottak tematikus találkozót a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja (MMM) keretében hétfőn Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME).

27 Август 2013 г.
gsdgdsgsdgg

Jankovics Marcell kiállítása

Jankovics Marcell Kossuth-díjas grafikusművész, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező kiállítása 2013. augusztus 29-től látható a Klebelsberg KultúrkúriábanA tárlaton a művész meseillusztrációiból, legújabb monumentális filmje, Az ember tragédiája, valamint az Ének a Csodaszarvasról című alkotás grafikáiból láthatnak válogatást. 

26 Август 2013 г.

Hagyományőrzés és kultúra az interneten

A mi időnk! címmel a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2013. július 23-28. között szervezte meg a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn. Harmadik alkalommal állított sátrat a rendezvény területén az Informatika a Társadalomért Egyesület. 

30 Июль 2013 г.