Jelenczki István filmje Trianonról

Trianon 100. évfordulójára négyrészes dokumentumfilmet készített Jelenczki István dokumentumfilm-rendező. December 19-én és 20-án 16 órától, valamint januárban egy új alkalommal a járványügyi protokollnak megfelelően online vetítésen tartja meg az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Trianon-filmjének bemutatóját. Jelenczki István a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, filmrendező, képzőművész, fotográfus. Dokumentumfilmje Trianonról ismét egy monumentális munka, az összesen hatórás, részenként átlagosan másfél órás filmfolyam azt a 100 éve velünk élő, feltáratlan, be nem gyógyított sebet mutatja meg, amely minden magyar lelkében ott sajog: az egység elvesztése.
19 Декабрь 2020 г.

Töredékek – templomok Koreában

Paulius Normantas fotói

Normantas Paulius a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Fényképezőgépével a világot járja: hol Robert Capa, hol Körősi Csoma Sándor nyomába ered, hol a finnugor népekhez látogat el, hogy megörökítse a valóságot. Júniusban a litván-magyar fotóművész koreai templomokról készített fotói láthatók a Koreai Kulturális Központban, Budapesten.

7 Июнь 2016 г.

25 éves a salföldi Pajta Galéria

Török László fotográfus, az MMA rendes tagja, 1991-ben, 25 éve telepedett le feleségével Salföldön, és rögtön megnyitotta a Pajta Galériát. A galéria most nagyszabású kiállítással ünnepli születésnapját, melyen látható lesz a negyed évszázados Pajta Galéria kortárs magyar fotográfiai gyűjteményének nagy része. A Káli Akadémiai Napok keretében még számos más kiegészítő program is várja a településre látogatókat.

2 Июнь 2016 г.

Animációsfilm-fesztivál Kínában

Április 27-e és május 2-a között rendezték meg Hangcsouban Kína legnagyobb nemzetközi rajz- és animációsfilm-fesztiválját, melyen Mikulás Ferenc, az MMA köztestületi tagja, közgyűlési képviselő, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója mutatta be a tavaly 100. születésnapját ünneplő világhírű magyar animációt.

27 Май 2016 г.

Vifi – Vidéki filmnapok

Komlóska, 2016. május 202122.

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata, a Zemplén Televízió és Komlóska Község Önkormányzatának filmszemléje a Zemplénben. A rendezvény egyik szervezője Dárday István filmrendező, az MMA rendes tagja.

20 Май 2016 г.

A Szerelem visszatér Cannes-ba

Makk Károly Szerelem című alkotása meghívást kapott a 69. cannes-i filmfesztivál nagy klasszikusok felújított változatát bemutató programjába. Az eredeti 35 mm-es film felújítása 4K digitális hordozóra a Magyar Művészeti Akadémia pályázati támogatásával, a MaNDA közreműködésével, a Focus-Fox Stúdióban és a Magyar Filmlaborban készül. A teljes körűen restaurált Szerelem Cannes-ban lesz látható először.

26 Апрель 2016 г.