Csodaszarvas (1969, mészkő, 57×106×50 cm)

LXXX – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész kiállítása

Csíkszentmihályi Róbert, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze 2020-ban töltötte be nyolcvanadik életévét. A sokoldalú, a szobrászat minden területén otthonosan mozgó, gazdag munkásságot teremtő szobrász, akinek történelmi emlékművei, emlékszobrai, díszítő jellegű alkotásai, díszkútjai a hazai és külföldi városok közterein, középületeiben lelhetők fel, számos domborműves emléktáblát, valamint síremléket is készített az elmúlt öt évtizedben. E rendkívül gazdag akadémikusi-művészi életmű előtt tiszteleg a Pesti Vigadóban 2021. április 20-áig a Képzőművészeti Tagozat szervezésében megrendezett tárlat. A kiállítás online megnyitója megtekinthető cikkünkben...
08 decembrie 2020

Harmónia

A MAOE KIÁLLÍTÁSA A SZENTENDREI MŰVÉSZETMALOMBAN

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 2015-ben negyedszer rendez „szalon jellegű" tematikus kiállítást tagjai számára, ez alkalommal HARMÓNIA címmel. Az elmúlt években a jelentkezők száma fokozatosan növekedett. 2012-ben a Valóság és Illúzió című kiállítás 215 alkotó részvételével indult. 2013-ban a Négy Elem – Víz alatti tárlat alkalmával már 420 fő jelentkezett. 2014-ben a Labirintus című kiállításra 620-an küldték el alkotásaikat, s 2015-ben a Harmónia című kiállítás felhívására már 830 művész adta be munkáját.

01 decembrie 2015

2015 – A Fény Nemzetközi Éve

Tokióban mutatta be Csáji Attila fényművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a hetvenes évek végén kifejlesztett szuperpozíciós képi transzformációs módszerét. A Fény Nemzetközi Éve alkalmából a tokiói Akari parkban október 30. – november 3. között megrendezett Enjoying Light elnevezésű esemény díszvendége Magyarország és Spanyolország volt.

23 noiembrie 2015

Grafikai ritkaságok Újpesten

A Magyar Grafikusművészek Szövetsége és A Magyar Grafikáért Alapítvány (AMGA) kiállításán grafikai ritkaságokat mutatnak be Újpesten november 20-tól két héten át az alapítvány gazdag gyűjteményéből. A kiállítás egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

20 noiembrie 2015

Aknay János kiállítása Zágrábban

Aknay János festőművésznek „SZÍN/TÉR/SZERKEZET" címmel nyílt kiállítása a Zágrábi Magyar Intézetben. A november 4-én megnyílt tárlat – melyet már Eszéken is bemutattak az eszéki magyar főkonzulátus szervezésében – része az Intézet 2014-ben elindított „Magyar képzőművészek Zágrábban" című kiállítás-sorozatának.

12 noiembrie 2015

Örökítés

Egy művészcsalád négy nemzedéke

A Lelkes család négy nemzedékének alkotói világába kívánt betekintést engedni a Csepel Galériában közelmúltban rendezett Örökítés című tárlat. A tárlatot Feledy Balázs művészettörténész nyitotta meg, aki szerint a címválasztás teljesen tükrözte a kiállítók szándékát.

24 octombrie 2015
Prima Ultimul