Ajándékozással zárult Anton Molnár kiállítása

Bezárta kapuit a nagyközönség előtt Anton Molnár, Franciaországban élő magyar festőművész kiállítása a Vigadó Galériában. Az Egyszerre minden elnevezésű tárlatot, amelyet a vírusjárványra tekintettel szigorú feltételekkel lehetett csak megtekinteni, és amely felvonultatta a külföldön élő művész fontos műveit, kiemelt látogatói érdeklődés övezte, több mint kétezren tekintették meg a két hét alatt. Anton Molnár a nagysikerű kiállításának emlékéül egy kiállított művét ajándékozta a Magyar Művészeti Akadémiának.
Augusztus 28. és szeptember 13. között komplex anyagot tekinthetett meg a közönség a Pesti Vigadóban, hiszen a festő kedvenc témai mellett láthatók voltak kora gyermekkori alkotásai, iskolai tanulmányrajzai is és jól ismert, világot megjárt csendéletek, portrék is. Anton Molnár figurális festő, klasszikus technikával dolgozik, melyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A világ számos országában bemutatott festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop-art elemek, montázsok is. Nem riad vissza az élénk színek használatától sem.
Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára a kiállítás megnyitóján kiemelte: a Magyar Művészeti Akadémia a diaszpórában élő magyarságért is felelősséget vállal, ezért természetes, hogy egy több mint harminc éve Nyugat-Európában élő magyar művész kiállítását lehetővé tette az MMA székházában. Ezt és a sikeres tárlatot megköszönve ajándékozza Anton Molnár az MMA-nak a Gaál József képzőművészről, az MMA rendes tagjáról idén készített olaj-vászon portréfestményét.