Megtekinthető 2013. november 12. és 2014. január 6. közt minden nap: 6–20-ig, a fürdő rendes nyitva tartásától függően.

Cím: Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, 1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.


Nagyobb térképre váltás
Gross Arnold: Spanyol-lépcső Rómában (rézkarc, papír, 210 × 187 mm)

RENESZÁNSZ – Gross Arnold kiállítása a Gellért Fürdő aulájában

Szent Márton napján nyílt meg Gross Arnold grafikus kiállítása a Gellért Fürdőben, Budapesten. A művész részletgazdag, egyedi technikával színezett rézkarcaival vált népszerűvé.
„Az ember csak egy porszem a világmindenségben,
de ahogy a porszemen átvilágít a Nap, megcsillan a Napsugár,
úgy az emberen is átfénylik a világmindenség." – Gross Arnold


Gross Arnold grafikusművész idén lesz 84 éves. Életét rengeteg aprólékos műgonddal kidolgozott mű jellemzi. Gazdag világot hozott létre, olyan aranykalitkát, amelynek mindig nyitva az ajtaja. Jellegzetes színezési technikájának köszönhetően minden egyes nyomata különbözik a többitől. Képein csodálatos, virágüzletekkel és játékokkal teli mesevilág elevenedik meg, ahol mindig süt a nap. Ezen a mesevilágon generációk nőttek fel, műveit hazánkban és világszerte, Los Angelestől Tokióig számtalan kiállításon mutatták be, neves galériákban és kiállítóhelyeken éppúgy, mint kicsiny kávézók és vendéglők falain. Mindeddig nem volt saját működtetésű galéria vagy bemutatóterem, amely állandó kiállításra alkalmas helyszínnek bizonyult volna Gross művei számára.

Elérkezett az idő, hogy családi összefogással méltó bemutatóhelyet teremtsenek munkásságának. Újbudán – a formálódó Kulturális Városközpont keretében –, a Bartók Béla út 46. szám alatt az év végén megnyíló Gross Arnold Műterem - galéria és kávézó funkciót is betöltő helyiség fogja a művész alkotásait és egyedi világú gyűjteményeit bemutatni. Amíg az építési engedélyek megszületnek, és az átépítés megvalósul, a galériához közeli helyszínen, a Gellért Fürdőben rendeznek kiállítást a művész munkáiból.

A Fürdő késő szecessziós aulája, Róth Miksa üvegablakaival csodálatos atmoszférájú teret ad a miniatűr rézkarcokat és azok nagyméretű reprodukcióit felvonultató kiállításnak, amely az életmű legszínesebb lenyomatát reprezentálja. A november 11-ei megnyitón a művész is személyesen részt vett.
2013. november 11.  |  kiállítás gross arnold