Parnasszus bemutató Kiss Benedekkel a középpontban

Kiss Benedek szerepelt, akit barátai, költőtársai és kritikusai köszöntöttek ebből az alkalomból.
">
Esemény - bal kép
Esemény - helyszín kép
Esemény - helyszín kép
Esemény - nagy kép

Parnasszus bemutató Kiss Benedekkel a középpontban

A Parnasszus őszi számának bemutatóját 2013. november 5-én, 18 órakor tartották az Írószövetség Székházában. A Centrumban ezúttal Kiss Benedek szerepelt, akit barátai, költőtársai és kritikusai köszöntöttek ebből az alkalomból.
Turczi István, az est házigazdája, a Parnasszus költészeti folyóirat főszerkesztője elsőként Vasy Géza irodalomtörténészt kérdezte Kiss Bencéről, kettejük kapcsolatáról. Vasy Géza a Kilencek indulásáról beszélt, Az elérhetetlen föld című antológiáról, a '60-as és '70-es évek nehéz, de mégis kiváltképp izgalmas és gazdag irodalmi életéről; Kiss Benedek viszonylag kései indulásáról, ami ugyanakkor már kiforrott költészetet hozott magával.

Ágh István
sokkalta személyesebb eseményekről, emlékekről szólt ezután; a költő borhoz fűződő kapcsolatáról, a nagyon is emlékezetes 1983-as találkozásukról Badacsonyban, amikor is szerencséje volt a szőlősgazda Kiss Benedek első elkészült borából kóstolót venni. Ködöböcz Gábor arról a szakralitásról tett említést, mely egyértelműen végigvonul Kis Benedek egész költői életművén, és nem csak szövegében, de a beszélgetésben is említést tett Halmos Béláról, akinek gondolkodásmódjával rokon mindaz, mely költészetében megtalálható: „Kiss Benedek teljesítménye művészileg és emberileg is egyedülállónak számít, hiszen nemcsak verseinek tárgya és ihletadója a bor, hanem mindennapjainak is állandó kísérője, életének is egyik legfőbb gondűzője és örömszerzője az isteni nedű. Hamvas Béla klasszikusa, A bor filozófiája nyomán költőnk is bízvást magáénak vallhatja az alapmű két tételmondatát: „Végül is ketten maradnak: Isten és a bor."; „Igyál, a többit majd hozza a bor."
 
A költőről és életművéről még Temesi Ferenc, Falusi Márton, Nagy Gábor és Kemsei István közöl írást. A szám Redivivus rovatában pedig Kormos István kapott helyet és versek olvashatók többek között Vasadi Pétertől, Kürti Lászlótól és Balázs F. Attilától. 

Kiss Benedek verseit Lázár Balázs színművész tolmácsolta.