2019. november 20. | 19.00 – Héttorony Fesztivál | zárógála több helyszínen – Makovecz Imre születésnapja

A Héttorony fesztivál idén is bejárja a Kárpát-medencét, a határon túli régiókba is ellátogat november 8. és 20. között. Az anyaországban Budapesten, Kakasdon, Zalaszentlászlón, Szigetváron, Neszmélyen, Csengeren, Százhalombattán és Makón zajlanak majd az események, a Muravidéken Lendvára, a Felvidéken Kassára, Erdélyben pedig Csíkszeredába jut el Makovecz Imre szellemisége és filozófiája. Az idei Héttorony fókuszában a harmincéves Kós Károly Egyesülés áll. Az építészeti kiállítások és beszélgetések mellett a zenei programoké a főszerep: fellép mások mellett Lajkó Félix, Novák Péter és az Etnofon, Snétberger Ferenc, és különleges csemegét tartogat a közönségnek a macedón gitárvirtuóz, Vlatko Sztefanovszki koncertje, az Iberi grúz férfikórus, a Dalinda énekegyüttes és a Pro Musica leánykar műsora is. A több helyszínes fesztiválzáró gálát november 20-án, Makovecz Imre születésnapján tartják, ekkor adják át a Makovecz Imre-díjat is.

Budapest
10:00 Makovecz Imre-emléktábla koszorúzása a Villányi út 8.-ban
11:30 A Kós Károly Egyesülés építészeti konferenciája
19:00 Fesztiválzáró beszéd és a 2019-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadása
19:15 „Apja-fia" címmel a Berecz család műsora
Közreműködnek Berecz András Kossuth-díjas mesemondó és fiai: István és Márton, muzsikálnak Kovács Márton, Vizeli Balázs, Papp Endre és Pandák Viktor, táncolnak Appelshoffer János, Rémi Tünde és Bures Réka.
Belépőjegy: elővételben 2500 Ft, helyszínen 3000 Ft
Jegyek kaphatók a Hagyományok Háza jegypénztárában (1011 Budapest, Corvin tér 8., nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 12 és 18 óra között, pénteken 10 és 14 óra között), valamint a jegy.hu-n

Párhuzamosan Csíkszeredában és Kassán is lesz fesztiválzáró gála. Részletes program a hettoronyfesztival.hu oldalon.
// ]]>