2020. október 1. | 17.00 – A Harag György-emlékév vándorkiállítása

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is tervezte megidézi az MMA. A programsorozat márciusban indult volna Gyulán, de a járvány miatt az eseményeket jelentősen át kellett szervezni. Így az utazó életmű-kiállítás ebben az évben csak három magyarországi helyszínen lesz látható, elsőként Gyulán.

2020. szeptember 30. | 17.30 – Dárday István és Szalai Györgyi 80

A rendezvény elmarad!
A Dárday–Szalai alkotópáros hosszú évtizedeken át forgatott játék- és dokumentumfilmjeit a magyarországi társadalmi valóság iránti kivételes problémaérzékenység jellemzi. Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel köszönti Dárday István Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, az MMA rendes tagját, valamint Szalai Györgyi Balázs Béla-díjas filmrendezőt, érdemes művészt, az MMA rendes tagját 80. születésnapjuk alkalmából.

2020. szeptember 25. | 19.30 – Farkas Ferenc-emlékhangverseny

A hangverseny elhalasztásra került! Egy későbbi időpontban lesz pótolva.
Farkas Ferenc
zeneszerzőre, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagjára emlékezünk. Az MMA Zeneművészeti Tagozatának hangversenye a Pesti Vigadó dísztermében.

2020. szeptember 23. – november 18. – Végh András 80

Végh András (1940–) festőművész kiállítása a Vigadó Galériában az MMA Képzőművészeti Tagozat szervezésében. Kurátor: M. Novák András képzőművész. A kiállítást Zalán Tibor költő nyitja meg szeptember 22-én.

2020. szeptember 18. – 2021. január 31. – „Mert nem lehet feledni…" | Emlékkiállítás a trianoni békediktátum 100. évfordulójára

A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról megemlékező kortárs iparművészeti kiállítás a Pesti Vigadóban várja a látogatókat, ahol mintegy félszáz képző- és iparművész ebből az alkalomból készült alkotásait mutatja be.

// ]]>