2021. július 3–11. – „Muzsikál az erdő" – Mátrai Művészeti Napok

A „Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2021-ben a tizennyolcadik évadához érkezett. Az esemény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.
Július 3-án, szombaton Szurdokpüspökiben dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára mond köszöntőt az Erdei klasszikus zenei koncert előtt, majd Haris László fotóművész, az MMA elnökségének tagja a „Muzsikál az erdő" fotópályázat nyertes képeiből összeállított fotókiállítást nyitja meg.

A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember törékeny, része a természet nagy rendszerének, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat.
A „Muzsikál az erdő" a gazdaság, az élet újra indításakor arra szeretné motiválni az érdeklődőket, hogy társadalmunk lelkileg megerősödve, környezeti szempontból is fenntartható és összefogásra építő életpályára állhasson rá. Szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért. Kiemelt feladatunk testi – lelki egyensúlyunk helyreállítása.
Új lendületet kapott a „Muzsikál az erdő", hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő" értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, a zene szeretete, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.
 
Július 3. (szombat) – Szurdokpüspöki
11:00 Erdei klasszikus zenei koncert
Köszöntő: Dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára
13:30 Fotókiállítás megnyitó és ünnepélyes eredményhirdetés a „Muzsikál az erdő" fotópályázat nyertes képeiből.
Megnyitja Haris László fotóművész, az MMA rendes tagja és Zsila Sándor, Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja és Kalácsi René, a Fotópályázat.
 
 
A részletes program itt érhető el.
// ]]>