2021. december 8. | 17:00 – V4 PoszTerra nemzetközi plakátkiállítás megnyitója

A Magyar Művészeti Akadémia a V4-ek megala­ku­lá­sának 30. évfordulójára készült nemzetközi plakátkiállítása a visegrádi országok legkiemelkedőbb plakátművészeinek alkotásaiból válogat. A kiállítás három-három magyar, lengyel, cseh és szlovák művész munkáin keresztül enged betekintést a nemzeti sajátosságokat felvonultató kulturális plakátok történetébe. Magyarországot Horkay István, Keresztes Dóra és Orosz István plakátjai képviselik. A mintegy 150 művet felvonultató tárlaton helyet kapnak a 12 neves művész diákjainak sorából kiválasztott ifjú plakáttervezők legfrissebb alkotásai, valamint a lengyel külügyminisztérium és Lengyel Grafikusok Szövetsége által meghirdetett plakátpályázat három első díjasának műve is.
A koronavírus-járvány miatti lezárások miatt a tavasszal Budapesten csak korlátozottan látható vándorkiállítás visszatér a Pesti Vigadóba. A kiállítás 2022. február 6-áig várja a látogatókat a Vigadó Galéria földszinti és alagsori kiállítótereiben.

A kiállítás kurátora: Krzysztof Ducki, a Metropolitan Egyetem tanára, a Magyar Plakáttársaság elnöke.

Megnyitó / Opening ceremony: 2021. december 8. (szerda) 17:00 / December 8 (Wednesday), 2021, at 5 p.m. || meghívó / invitation


Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2021. november 30-ig jelezze
a czimer.magdolna@mma.hu e-mail-címen!
Kérjük, olvassa el intézménylátogatási tájékoztatónkat!
// ]]>