2020. szeptember 15. – október 9. – Késői üzenet | Szabados Árpád kiállítása

Szabados Árpád (1944–2017) festő- és grafikusművész, az MMA néhai tagja kiállítása látható a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
Szabados Árpád azok közé a nagy személyiségek közé tartozott, akik életművükkel nem csupán alkotóként, de tanárként, mesterként, pedagógusként is irányt, példát mutatnak. Szabados Árpád az elmúlt 50 év magyar képzőművészetének megkerülhetetlen alakjaként, egy olyan gazdag oevre-t hagyott maga után, amelyben a grafikai és festészeti műfajok sokasága található meg. Korai alkotói korszakában mesélőkedvű, virtuózan rajzoló grafikusként jelentkezett, majd elementáris erejű litográfiái és erős kolorittal bíró festményei is a kortárs művészet jelesei közé emelték.
Mint pedagógus szinte minden korosztállyal foglalkozott, az óvodásoktól az egyetemi hallgatókig. Nem csupán remek oktató, de példás koncepciójú tanár, szakkörvezető, szellemi körök szervezője, egyetemi tanár és két cikluson át a MKE rektora is volt.
Az MKE Barcsay termében most létrejövő kiállítás a festő, a mesélőkedvű grafikus és a nagyszerű pedagógus hármas egységét kívánja bemutatni válogatott festményei, grafikái és fotó, film dokumentáció segítségével.
A kiállítás hétköznaponként 10–18 óráig látogatható.
(A látogatás előtt tájékozódjon az MKE honlapján www.mke.hu a járványügyi intézkedésekről.)
 
Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay terme (1062 Budapest, Andrássy út 69.)
// ]]>