2019. szeptember 3. | 17.00 – A Textile Art of Today – nemzetközi művészeti projekt ünnepélyes megnyitója a Pesti Vigadóban

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) egy nemzetközi művészeti projekt, amely korunk textilművészetét a Pesti Vigadóban, az MMA székházában mutatja be augusztus 24. és szeptember 22. között. Jelentőségét növeli, hogy a V4 országok kulturális minisztereinek védnöksége alatt áll. A projektet támogatta többek között a Magyar Művészeti Akadémia.

Ez a projekt más kiállításoktól abban különbözik, hogy öt reinstallációja van jelentős európai galériákban és múzeumokban, és a látogatók négy európai országban (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) is láthatják.
A Textile Art of Today projekt arra törekszik, hogy megismertesse a látogatókkal a textilművészetet, mint modern, dinamikus művészeti ágat, amely átlépi a textilművészet klasszikus értelmezésének határait. A rendezvény létrejöttétől kezdve, a rangos Grand Prix Božena Augustínová díjat egy nemzetközi zsűri ítéli oda, mely a jelentős csehszlovák művésznőről lett elnevezve.
A Textile Art of Today háromévente kerül megrendezésre, és a 2018/2019-es évad már az ötödik a sorban, ezen öt kontinens, 49 országának 400 művésze vett részt. A kurátori zsűri a több mint 1000 benevezett alkotás közül a 121 legjobbat választotta ki.
 
Célja a textilművészet összekapcsolása a modern technológiákkal. Az alkotások nagy része interaktív, melyeknél a galéria látogatója nem marad anonim, hanem az egész kiállítás részévé válik.
 
Helyszín: Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)
// ]]>