2019. november 27. | 18.00 – Egy asszony két vétkecskéje | Kóka Rozália előadóestje

Kóka Rozália népművész, előadóművész, az MMA rendes tagjának előadóestje a Pesti Vigadóban – koncert és kamarakiállítás, bukovinai székely, gyimesi és moldvai népi szerelmes történetek.

EGY ASSZONY KÉT VÉTKECSKÉJE

„Ha nincsen társad, vagy szeretetlen társval kell élj, olyan, mintha örökké homályban vónál, de ha van kit szeress s tégedet es szeretnek, magad virág vagy s örökké süt reád a nap."

Kóka Rozália

Kóka Rozália, a Népművészet Mestere bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történetekből szerkesztett műsorában a szerelem „arcait" vonultatja fel a fergetegesen vidámtól a tragikusig. Közreműködnek az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, a Virággyöngy Moldvai Csángó Kisegyüttes, a Tarsoly Együttes, Fábián Éva, Gulyás Ferenc és Sebestyén István, Jakab Tamás, Kertész Hanga, Józsa Tamás, Marosi Gerda.


HAZATÉRÉS BUKOVINÁBÓL, 1941

A dr. Bognóczky Géza, andrásfalvi református tiszteletes képeiből rendezett fotókiállítás a bukovinai székelyek Bácskába való kitelepítésének drámai útját idézi fel a szülőföldtől az „édeshazáig".

„A kiállítás képein a Bukovinától való elbúcsúzás megrázó pillanatai. Mintha kálváriák tobzódó stációképeit látnánk. Fényképbe zárt fájdalmakat. És a pillanat örökkévalóságát."

Péter László grafikusművész

A kiállítást megnyitja és a műsort bevezeti: Juhász Judit, az MMA szóvivője

Helyszín: Pesti Vigadó (1051 Budapest, Vigadó tér 2.), Sinkovits Imre Kamaraszínpad és IV. emeleti foyer

Az MMA Népművészeti Tagozata szervezésében létrejövő előadóestre a belépés díjmentes, de előzetes foglalás, regisztráció szükséges!

// ]]>