2019. április 10. – május 26. – Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és „Bauhaus 100" plakátkiállítás

A hazai vizuális kommunikáció legújabb eredményeinek seregszemléjét 21. alkalommal rendezte meg a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A 2017–2018 között készült alkalmazott grafikai alkotásokból rendezett kiállítás válogatását mutatja be a Pesti Vigadó a fővárosi közönségnek. A XXI. Tervezőgrafikai Biennálé a műfaj aktuális állapotáról tudósít a hazai kommunikációs designban és irányítja rá a figyelmet az egyedi grafika és illusztráció prioritására a funkcióra irányuló vizuális művészetekben. A tárlat rendezése és a kiállításon szereplő művek kiválasztása azt a koherens vezérelvet juttatja érvényre, amely az intellektuális fogalmak szemléletes képi redukciójával képes intenzíven hatni az érzékelésre.

A grafikus design történelmi hagyományai előtt tiszteleg a tárlat „Bauhaus 100" tematikájú kamarakiállítással, amely a plakát műfajában idézi meg a centenáriumát ünneplő művészeti intézmény pedagógiai eszmeiségét és ízlésformáló szellemiségét. A magyar plakátművészek 2019-ben készült műveit első ízben láthatja a nagyközönség.

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Tervezőgrafika Szakosztálya
Megnyitó: 2019. április 9. (kedd) 17:00 | meghívó
A XXI. Országos Tervezőgrafikai Biennálé válogatása és a „Bauhaus 100" plakátkiállítás megtekinthető mindennap 10.00–19.00 óra között, 2019. április 10-től május 26-ig a Vigadó Galériában – Pesti Vigadó, az MMA székháza, 1051 Budapest, Vigadó tér 2. (fogadótér, földszint és alsó szint).
// ]]>