2018. október 16–21. – Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál, Szolnok

Október 16–21. között zajlik Szolnokon a Tisza moziban az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál, ahol többek között A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője rendezőjével is lehet majd találkozni.
A fesztiválon igazi nemzetközi mesterek, a filmszakma kiválóságai vesznek részt. Peter Greenaway, Allan Starski, a Schindler listája Oscar-díjas látványtervezője és Rajk László, a Saul fia látványtervezője tart mesterkurzust, valamint Szolnokra látogat Trauner Sándor örököse, szellemi hagyatékának kezelője, Didier Naert francia látványtervező. A fesztiválon 10 új európai nagyjátékfilm és öt régebbi film – többek között Peter Greenaway, Billy Wilder, Marcel Carné alkotásai – mellett műsorra tűznek 40 órányi animációs és képzőművészeti dokumentumfilmet is a világ minden részéről.
A fesztivál legtöbb programján a részvétel ingyenes. Ez alól kivételt képeznek a mesterkurzusok és a Trauner-konferencia, amely csak bérlettel látogatható. Részletes tájékoztató és regisztráció: http://festival.tiszamozi.hu/000_Fesztivalok/2018/
A fesztivál fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Didier Naert francia látványtervező, kiemelt támogatók a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap és az NMHH Médiatanácsa.
// ]]>