2017. április 11. – Érintkezések… – A Magyar Művészeti Akadémia és a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia konferenciája

A Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia Keletről… című festmény- és kalligráfiakiállítása a Magyar Művészeti Akadémia meghívására érkezik Budapestre, a közönség 2017. április 12. és május 31. között láthatja az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A kiállításhoz kötődően a Magyar Művészeti Akadémia és a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia 2017. április 11-én 10 órai kezdettel konferenciát rendez Érintkezések… címmel a Pesti Vigadó könyvtár előtti fogadóterében. A konferencia Kína hagyományos kultúrájába ad betekintést, kínai és magyar szakértők előadásain keresztül.
Előadók: dr. Salát Gergely, történész, sinológus; Horváth Janisz, kínaikalligráfia-oktató, grafikusművész; Niu Kecheng, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia Képzőművészeti Kutatóintézetének igazgatója; Luo Pengpeng, a Kínai Pecsétvéső Akadémia igazgatója; Liu Wanming, a Kínai Festészeti Akadémia igazgatója, a CNAA doktori iskolájának dékánhelyettese; Han Xuezhong, a Kulturális Stratégiai Kutatóintézet Kiállítási Központjának igazgatója; valamint Lin Chen, a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia Zeneművészeti Kutatóintézetének tudományos munkatársa.
A részletes program a meghívóban található. A konferencia nyilvános, a rajta való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött: szervezes@mma.hu
// ]]>