2015. április 30. – Székely népballadák a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán

A legszebb székely népballadákat gyűjtötte csokorba, s adja elő április 30-án 19.30-kor Sebestyén Melinda a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze.

Az előadást követő pódiumbeszélgetésen részt vesz: Kríza Ildikó néprajzkutató, Sebestyén Melinda előadóművész, Török Viola rendező, Vári Fábián László költő, néprajzkutató, az MMA tagja

Moderátor: Nagy Gábor költő, irodalomtörténész, az MMA tagja

Előadó: Sebestyén Melinda

Művészeti tanácsadó: Török Viola rendező

Zene: Hána László

Fény és hang: Incze Róbert

Az est házigazdája: Cseke Péter színművész, az MMA tagja
 

Nagyon szeretem a balladákat, elbûvöl a mélységük. Minél többet foglalkozom velük, annál inkább úgy érzem, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre tudnak hatolni a lelkembe. Megcsalt férjtõl a szerencsétlen feleségig, gonosz anyától a kétségbeesett gyerekig és elkeseredett testvérig mindenki megtalálható ezekben a versbe foglalt tragédiákban. Igazi emberi sorsok, egyszerûen és konkrétan. Persze az is ott bennük, hogy meghalhatunk, a szerelme tovább él, az élet pedig mindig újjászületik. Kinõ egy virág a síron és abban már ott van az új élet. Benedek Elek szavaival ajánlanám ezt a mûsort az érdeklõdõknek: csokrot kötöttem a székely népballada költészet legszebb virágaiból – fogadjátok hát szeretettel." (Sebestyén Melinda)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

// ]]>