2013. december 28. – Muzsikás karácsonyi koncert

Magyarország legjelentősebb népzenei együttesét, amely idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, a magyar zene nagyköveteként és valóságos zenei hungarikumként ma már szinte mindenki ismeri, hiszen egyaránt jelen van itthon és a nagyvilág legjelentősebb színpadain, fesztiváljain, hangversenytermeiben. A Muzsikás élettel teli zenéje, közvetlen előadásmódja mindig és mindenütt lenyűgözi a hallgatókat. Karácsonyi koncertje immár tradíció, amiként az is, hogy a vendégek sorában együtt ugyanúgy láthatunk-hallhatunk autentikus falusi mestereket, városi népzenészeket, táncosokat, híres előadókat. Az idei est megidézi a karácsony meghittségét, és elvezet az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi, táncos-mulatós hangulatába is.
 
A magyar népi emlékezetben megőrződött és újra alkotott hagyományokon keresztül a hangverseny felidézi a zene, az ének és a tánc örök egységét. A táncban rejlő erő és szépség, a férfi-nő kapcsolat misztikuma megjelenik Farkas Zoltán koreográfiáiban, melyeket párjával, Tóth Ildikóval vagy az energiával és életszeretettel teli Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes táncosaival láthatunk. Az emberi énekhang varázslatát Petrás Mária csodálatos moldvai énekei mellett a méltán világhíres nyíregyházi Pro Musica leánykar kristálytiszta hangú lányai varázsolják elénk, értő mesterük, Szabó Dénes irányításával.
 
Közreműködik: Petrás Mária (Moldva) - ének, Farkas Zoltán "Batyu" és Tóth Ildikó "Fecske" - táncosok, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, valamint a Pro Musica Leánykar, vezényel: Szabó Dénes
Rendező: Fonó Budai Zeneház
// ]]>