« Parte traseira

2018. december 1. – 2019. március 3. – Trianon | Jankovics Marcell kiállítása

2018. december 1. – 2019. március 3. – Trianon | Jankovics Marcell kiállítása

Jankovics Marcell grafikusművész, filmrendező TRIANON című kiállítása Székesfehérváron látható, a Szent István Király Múzeum, Csók István Képtárban. A nagyszabású tárlaton közel kétszáz alkotást mutatnak be, egy sok tekintetben újszerű, innovatív közegben.

„Jankovics Marcell kiállítása arról az ősi szakrális királyságról mesél, mely természete szerint befogadó, és hazája az itt élő népeknek. Arról a népről, mely elsőnek hirdeti a vallásszabadságot. Arról a nemzetről, mely anyanyelvükön köszönti és tanítja nemzettársait. Arról a közös hazáról, melyért évezreden át vérét adta e soknyelvű nemzet, hogy védelmezze a keresztény hitet és műveltséget. Arról az ég és föld közötti egységről, melynek ősi tanát angyalok hozták, hogy a Szent Korona akaratán keresztül érvényre juttassák Istennek és embernek tetsző módon."

Tóth Norbert a kiállítás kurátora


A kiállítás, mely Székesfehérvár Megyei Jogú Város megbízásából jött létre, december 1-jén, 14.30 órakor, Tóth Norbertnek, a kiállítás kurátorának tárlatvezetésével nyílik meg és látható a nagyközönség számára.

Ünnepélyes megnyitó: 2018. december 5., 16.30 óra | meghívó

Helyszín: Csók István Képtár, 8000 Székesfehérvár, Bartók B. tér 1.
 

https://trianonkiallitas.hu/