Meditációs objektumok

Kortárs művészeti kiállítás nyílt Hamvas Béla tiszteletére

Különleges tárlat házigazdája 2023. szeptember 23-tól az esztendő végéig a nagyváradi római katolikus püspöki palota. A Magyar Művészeti Akadémia Meditációs objektumok címmel a főpásztori rezidencia második emeleti kiállítótermeiben rendezte meg Hamvas Béla-emlékiállítását a filozófus-író születésének 125. évfordulója alkalmából. A tárlat kurátora, Ujvárossy László Munkácsy-díjas grafikusművész, az MMA rendes tagja felhívására harmincegy képzőművész, a művészeti akadémia húsz tagja és tizenegy erdélyi magyar alkotó készítette el Hamvas Béla-reflexióját.
2 de Outubro de 2023

Reigl Judit kiállítása a Műcsarnokban

Centenáriumi tárlat az életmű minden korszakából

Október 4-től tekinthető meg a Műcsarnok Reigl Judit 100 – Reigl Judit és a Második párizsi Iskola című kiállítása. A tárlatot Novák Katalin köztársasági elnök nyitotta meg, köszöntőt mondott Vashegyi György, az MMA elnöke és Szegő György, a Műcsarnok igazgatója. A megnyitón jelen volt Richly Gábor, az MMA főtitkára is.

4 de Outubro de 2023

Átadták az idei Szervátiusz Jenő-díjat

Százhúsz éve született Szervátiusz Jenő szobrászművész, néhai nemzet művésze, és húsz esztendős a Szervátiusz Alapítvány

 

Az Országházban szeptember 15-én rendezett ünnepségen Szervátusz Jenő-díjat vehetett át Árkossy István festő- és grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja. Az esemény fővédnöke Kövér László házelnök, védnöke Kiss János, az MMA alelnöke volt, a díjazott munkásságát Jánosi Zoltán irodalomtörténész, az MMA levelező tagja méltatta.

2 de Outubro de 2023

Sokszínűség és összhang

Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai IX.

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata díjazottjainak munkáiból összeállított kiállítás 2023. szeptember 8. és november 5. között tekinthető meg a Pesti Vigadó V. szinti kiállítótermében. A kamaratárlat idén a 2021–2022. évben, az MMA Képzőművészeti Tagozata Művészeti ösztöndíjában Babinszky Csilla, Imre Mariann, Katona Zoltán és Kotormán Norbert képzőművészek, a köztestület 2021. évi életút-díjával kitüntetett Csorba Simon László képzőművész és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, továbbá Eszik Alajos és Rónai Péter képzőművészek, az MMA Képzőművészeti Tagozat 2021. évi díjazottjainak munkáit mutatja be. A tárlat kurátora Fazakas Réka művészettörténész.

21 de Setembro de 2023

Amor Vitae

Móser Zoltán könyvbemutatója Tevelen

A teveli községi könyvtárban, a tolnai település nyári fesztiválja keretében, augusztus utolsó szombatján ismerhette meg a közönség Móser Zoltán fotóművész Amor Vitae című albumát. A kötetbemutató színhelyválasztását az indokolta, hogy a könyv ezernyi közvetlen és közvetett szállal kötődik az MMA rendes tagja gyermekkorának színteréhez.

5 de Setembro de 2023

Szeretnék szünet nélkül festeni

Festés közben a legjobb útbaigazítás, ha az élvezet irányába kormányozom a képet

Szotyory László Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja a Magyar Hírlapnak adott interjút, ahol többek között mesélt a műveit körül lengő „rejtélyről", valamint az amerikai autók és Clint Eastwood iránti rajongásáról is. 

23 de Agosto de 2023
Último