2024. július 19. – augusztus 25. | Haydneum koncertek Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára hívja a közönséget a Haydneum - Magyar Régizenei Központ: július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.

2024. július 19. ǀ 17:00 – Móser Zoltán kötetbemutató

Móser Zoltán fotóművész, az MMA rendes tagja Amor Vitae című albumát mutatják be a XLVII. Homoródszentmártoni Nemzetközi "ROMÁN VIKTOR" művésztelep megnyitó ünnepély keretében. 

2024. július 17. ǀ 19:00 – Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hangversenye a Pesti Vigadóban

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretei között készül hangversenykörútjára. A hangversenyen vezényel: Bolyky Zoltán és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, a Szent István Rend birtokosa, Debrecen Díszpolgára, a Debreceni Egyetem Díszdoktora.

2024. július 13.│16:00 - Rétegrend│tárlatvezetés Katona Szabó Erzsébet kiállításán

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. augusztus 20-ig látogatható Katona Szabó Erzsébet kiállítása a gödöllői Várkapitányi Lakban.
Július 13-án Dr. Husz Mária művészettörténész tart tárlatvezetést.

2024. július 13. ǀ 14:00 – Rezonancia – BOLDI és Incze Mózes kiállítása a REÖK-ben

BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet szeptember 1-ig tekinthet meg a közönség. A kiállítást Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitja meg.

2024. július 12. – szeptember 15. | Budaházi 70 | Budaházi Tibor Munkácsy-díjas festőművész jubileumi kiállítása

Az idén 70. születésnapját ünneplő Budaházi Tibor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész cirka 50 évet felölelő visszatekintő kiállítása az alkotó főműveire helyezi a hangsúlyt. Az MMA Képzőművészeti Tagozatának 2015-ös díjazottja grafikusi és objekt-művészeti tevékenysége mellett elsősorban festőművésznek vallja magát.

2024. július 12 - 14. | Fatemplom Fesztivál – Magyarföld

Ismét különleges okból kerül reflektorfénybe Magyarföld helyi összefogással felépített fatemploma. Az évente megrendezett fesztivál ideje alatt a templom körüli területen irodalmi és zenei előadások, néptáncbemutatók, valamint kézműves foglalkozások várják a vidék kulturális öröksége iránt érdeklődő látogatókat, betekintést nyújtva a helyi közösség életébe. A fesztivál ötletgazdái Gryllus Dániel és Rátóti Zoltán, akik szívükön viselik a környék hagyományait, illetve azok népszerűsítését, ezért hozták létre az ökumenikus istentisztelettel záródó fesztivált. A fellépők között többek közt ott lesz Berecz András énekes, mesemondó, Rátóti Zoltán színművész és Szerényi Béla népzenész, hangszerkészítő, az MMA rendes tagjai.

2024. július 11. ǀ 18:00 – Kincses 70 – A magyar fotográfiának ajándékozott évek ǀ születésnapi köszöntés a Capa Központban

Kincses Károly Balogh Rudolf-díjas fotómúzeológus, az MMA rendes tagja megkerülhetetlen alakja a magyar fotográfiának. Olyan intézmények alapítása fűződik a nevéhez, mint a Magyar Fotográfiai Alapítvány, a Magyar Fotográfiai Múzeum és a Mai Manó Ház, ezen kívül pedig több száz fotókönyvet szerkesztett és megszámlálhatatlan kiállítás rendezett.

2024. július 7. | 19:00 - Ó a régi, ó a Balaton… | Egy baráti beszélgetés Cseh Tamás dalaira

Cserhalmi György színművész, S. Horváth Ildikó festőművész, Stekovics Gáspár képzőművész, fotográfus, valamint Zalán Tibor író Csikós Attila vezetésével beszélget barátságról, Balatonról, művészetről, az életről, miközben Bárth János előadásában Cseh Tamás dalai is felcsendülnek a badacsonytördemici Nefelejcs Étterem és Borbárban.

2024. július 4. ǀ 17:17 – Agyagba oltott szerelmek ǀ kiállítás

A Ráth Lépcső Galériában Albert Attila, az MMA ösztöndíjasa és Kovács László, az MMA levelező tagja, Madár Helga, az MMA ösztöndíjasa, Donkó Károly és Donkóné Angyal Kornélia fazekas alkotásaiból nyílik kiállítás. A kiállítást Kósa Klára keramikusművész, az MMA rendes tagja nyitja meg.

2024. július 3. | 17:00 – Az idő kapujában | Más dimenziók – Apáti-Tóth Sándor kiállítása

Apáti-Tóth Sándor fotóművész kiállítását megnyitja Bodó Péter művészettörténész.
Közreműködnek: Gyöngyösi Zsolt (gitár) és Zila Zoltán (zongora).

A kiállítást az MMA Kecskeméti Regionális Munkacsoportja támogatja.

2024. július 2. ǀ 18:00 – A felejtés csele – Válogatás André Kertész polaroidjaiból című kiállítás megnyitója

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállítását Haris László fotóművész, az MMA elnökségi tagja nyitja meg. A tárlat megtekinthető: 2024. július 3. – szeptember 1.

2024. július 2. ǀ 18:00 – Vannak változások… ǀ Gulyás Gyula 80

Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata 80. születésnapja alkalmából köszönti Gulyás Gyula Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művészt, az MMA rendes tagját.

2024. június 27. ǀ 17:00 – Véssey Gábor és Lajta Gábor festőművészek tárlatvezetése

Véssey Gábor és Lajta Gábor festőművészek, az MMA rendes tagjai közösen tartanak tárlatvezetést az Őszi ének című kiállításon a Pesti Vigadóban.

2024. június 25. ǀ 19:30 – Ifjú versenygyőztesek hangversenye

A Zuglói Filharmónia 2020. decemberétől új névvel szerepel a hazai koncert-életben: Szent István Filharmonikusok, fenntartója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. A 70 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

2024. június 25. ǀ 17:00 – Mezey Katalin Örökség című verseskötetének bemutatója

A Magyar Írószövetség szeretettel meghívja Mezey Katalin Örökség című verseskötetének bemutatójára. Közreműködnek Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek.

2024. június 22. ǀ 11:00 – A százkilencedik Magyar Örökség-díj átadó ünnepsége

A Magyar Örökség és Európa Egyesület rendezvényén Koltai Lajos operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja is a díjazottak között van.

2024. június 22–23. ǀ 10:30 – A hegedű ünnepe

A Magyar hegedű ünnepén megnyílik a Kortárs vonóshangszer kiállítás, kiemelkedő esemény továbbá a Mester és tanítványai koncert Szecsődi Ferenc 70. születésnapja alkalmából.

2024. június 21. | 15:00 - Tű-rés-határ | VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé | megnyitó

A VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálét a Szombathelyi Képtár idén is a Kulturális Alapítvány a Textilművészettel karöltve rendezte meg június 21. és augusztus 31. között. A 2024. évi triennálé témaköreit TŰ-RÉS-HATÁR szóösszetétel foglalja magába.

2024. június 20. ǀ 18:00 – Szoborerdő ǀ Vargha Mihály kiállítása

Vargha Mihály sepsiszentgyörgyi szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja Szoborerdő című kiállítása nyílik a szovátai Kusztos Endre képzőművészeti galériában. 

// ]]>