„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
26 de Setembro de 2023

Kós Károly-életműdíj

Az MMA szerepvállalásával született új építészeti elismerés

A magyar építészet jelentőségének és megbecsültségének jeléül életre hívta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Kós Károly-életműdíjat, mellyel a szakmai kiválóságot és a közösségépítő életutat ismerik el. A díj létrehozásának szakmai előkészítésében részt vett a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata.

7 de Setembro de 2023

A hosszútávfutó

Bazsinka József célja szólóhangszerként is megismertetni a tubát

Bazsinka József Liszt Ferenc-díjas tubaművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új tagja javában készül Debussy Pelléas és Mélisande című formabontó zenedrámájának szeptember 9-i és 10-i előadására, de a két fellépés közé azért még befér a Wizz Air Budapest Félmaratonja. Nem is akárhogyan: hangszerével futja le a muzsikus a 21,1 kilométeres távot. A Budapesti Fesztiválzenekar tagjával, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának docensével családi örökségről, gyógyító rezgésekről és a kritikus fülről is beszélgettünk.

6 de Setembro de 2023

Amor Vitae

Móser Zoltán könyvbemutatója Tevelen

A teveli községi könyvtárban, a tolnai település nyári fesztiválja keretében, augusztus utolsó szombatján ismerhette meg a közönség Móser Zoltán fotóművész Amor Vitae című albumát. A kötetbemutató színhelyválasztását az indokolta, hogy a könyv ezernyi közvetlen és közvetett szállal kötődik az MMA rendes tagja gyermekkorának színteréhez.

5 de Setembro de 2023

Finnországban koncertezett a Cantica Aeterna Énekegyüttes

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasai a Helsinki Ünnepi Héten

Finnországba látogatott a Cantica Aeterna 2023. augusztus 15­-e és 18-a között. Az énekegyüttes fellépett a Pyhä Maria katolikus templomban és a Helsinki Ünnepi Hét nyitóeseményén.  Zenei workshopjának a Liszt Intézet Helsinki adott otthont a Művészetek Éjszakáján (Taiteiden Yö), koncertjein a finn Juvenalia énekegyüttes és Tabajdi Ádám MMA-ösztöndíjas, Junior Prima-díjas orgonaművész is szerepelt.

25 de Agosto de 2023
Primeiro Último
// ]]>