Felhívás új művek komponálására

A Magyar Művészeti Akadémia, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar új művek komponálására hívja a 18–35 év közötti magyar zeneszerzőket. A kiválasztott művek a Budapesti Vonósok előadásában három hangversenyen hangzanak majd el. Új, eddig még bemutatatlan, versenyt nem nyert, CD vagy rádióadás számára rögzítésre nem került, vonós kamarazenekarra komponált 8-10 perc terjedelmű, egy- vagy többtételes kompozíciókat várnak szeptember 1-jei határidővel.

28 de Maio de 2020

Pleyel zongorakiállítás a Pesti Vigadóban

A 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül 2015. április 24-től 26-ig a Pleyel zongorakiállítás volt látható a Vigadó Galéria földszinti kiállítótermében.

24 de Abril de 2015

Felavatták Farkas Ferenc zeneszerző emléktábláját

Farkas Ferenc, Kossuth-díjas zeneszerző születésnek 110. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a Nagyajtai utca 12. szám alatt. Az emléktáblát Szőnyi Endre szobrászművész készítette. 

21 de Abril de 2015

New York után újra a Müpa-ban

Baráti Kristóf hegedűművész januári Carnegie Hallban adott szólóestje után április 8-án a Művészetek Palotájában koncertezik. Baráti olyan világhírű külföldi és magyar vendégművészeket hívott meg a produkcióba, mint Kim Kashkashian Jean-Efflam Bavouzet és Várdai István. 

8 de Abril de 2015

Új vezetők a Kaposfest élén

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet, amelyen új zenészkör fog fellépni.

31 de Março de 2015

Átadták a Bartók—Pásztory-díjakat

Bartók Béla születésének 134. évfordulóján átadták a magyar zenei szakma legrangosabb elismerésének számító kitüntetéseket. A neves magyar zeneszerzőről, népzenekutatóról és második feleségéről, Pásztory Dittáról elnevezett díjakat idén Selmeczi György zeneszerzőnek, valamint a Nemzeti Énekkarnak és vezetőjének, Antal Mátyás karigazgatónak, karmesternek ítélték oda.

26 de Março de 2015
Primeiro Último