Hatalmas lehetőség a fiatal művészek számára

Az MMA újra meghirdette művészeti ösztöndíját

A 2023-2026. évi Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészeti Ösztöndíjprogram ünnepélyes megnyitóját szeptember 13-án tartották meg az MMA székháza, a Pesti Vigadó dísztermében. Az MMA idén tavasszal immár hatodik alkalommal hirdette meg három évre szóló művészeti ösztöndíját, azaz az ünnepségen a hatodik évfolyam ösztöndíjasai körében ünnepeltek.
14 de Setembro de 2023

Elbúcsúztatták a 2020–2023. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram ösztöndíjasait

Szeptember 5-én rendezték meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2020–2023. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram záróünnepségét a Hild-villában, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) székházában. Az eseményen részt vett Kiss János, az MMA alelnöke, Richly Gábor, az MMA főtitkára, Csáji László Koppány, az MMA MMKI igazgatója, valamint az MMA akadémikusai, az ösztöndíjas szekciók vezetői, illetve a végzett ösztöndíjasok.

8 de Setembro de 2023

A népi építészet nem omladozó, avítt épületek sokasága

Egyedülálló építészeti konferenciát nyitottak meg Budapesten

2023. augusztus 27-én mintegy félszáz vendég jelenlétében zajlott le a Népi/vernakuláris építészet: a hagyományoktól a jövőig című nemzetközi konferencia ünnepélyes megnyitója Budapesten, a Walter Rózsi-villában.

28 de Agosto de 2023

Összeáll a kép

Prokopp Mária Széchenyi-díjas művészettörténész, a Magyar Művészeti Akadémia új tagja Esztergom kisugárzásáról, családi szellemről és Pannónia fényéről mesélt

Több éves kényszerű szünet után befejeződhetnek az esztergomi Botticelli-freskók restaurálási munkálatai. Prokopp Mária művészettörténész szerint a reneszánsz falfestmény-együttes programja, az erkölcsön alapuló tudomány és életvitel ma is időszerű. Nemzetünk boldogulásának feltétele, hogy tudjuk, mi az Okosság, a Mértékletesség, az Erő és az Igazságosság, s ezen erényeket gyakoroljuk is. 

18 de Agosto de 2023

Nemzetközi alkotótábor Szlovákiában

Első alkalommal szervezett nyári alkotótábort az MMA művészeti ösztöndíjasok bevonásával

Első alkalommal szervezett nemzetközi alkotótábort az MMA művészeti ösztöndíjasok bevonásával az Akadémia Miskolci Regionális Munkacsoportja a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettel és a Rovás Alkotócsoporttal közösen augusztusban Debrődön (Szlovákiában). 

8 de Agosto de 2023

„A zene olyan erőt jelent számomra, amitől nem szeretnék elválni"

Interjú Berlász Melinda Széchenyi-díjas zenetörténésszel

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját 2023-ban Berlász Melinda Széchenyi-díjas zenetörténész, az MMA rendes tagja, a zenetudományok kandidátusa kapta. Az elismerés indoklása bámulatos nagyságú és tartalmú munkásságot igyekszik összefoglalni, melynek néhány részletéről beszélgetett a kultura.hu munkatársa a díjazottal.

2 de Agosto de 2023
Último