Zeneművészeti Tagozat

Tagozatvezető: Tóth Péter

"Az emberi szív mélyére világosságot deríteni, ez a zene hivatása."
(Richard Wagner)

A magyar zenekultúra rangja, nemzetközi elismertsége szellemi életünk kimeríthetetlen forrása lehet a jövőben is. Ezért kötelességünknek tekintjük, hogy segítsük új műalkotások létrejöttét és előadását.

Valljuk a művészet szabadságát, nyitottak vagyunk a legújabb zeneszerzői technikák befogadására, a számítógépes technikáig bezárólag, számunkra egyetlen mérce a minőség bármilyen műfaji, stílusbeli megkötöttség nélkül.

Együttműködésre törekszünk a társ-tagozatokkal – irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, építészet –, ezzel a kölcsönös inspiráció, a szélesebb horizont lehetőségét teremtjük meg, és elősegíthetjük interdiszciplináris művek megszületését és előadását.

Hozzá szeretnénk járulni a zeneoktatásban tapasztalható hanyatlás visszafordításához, részt vállalni a fiatal tehetségek támogatásában, az amatőr és professzionális kórusmozgalom, fúvósmozgalom és zenekari kultúra életben tartásában, a legkiválóbb előadóművészek népszerűsítésében.

Törekszünk arra, hogy értékeink minél szélesebb spektrumát külföldön megismerjék, hazánk és a magyar kultúra rangját ezzel is növelve, és erősítve és bővítve a nemzetközi kapcsolatrendszert.