Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
29 november 2019

Ferenczes István köszöntése

Ferenczes Istvánt, a Székelyföld alapító főszerkesztőjét, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját 70. születésnapja alkalmából köszöntötték a Székelyföld folyóirat estjén, 2015. január 22-én.

26 januari 2015

A ravatal

Határ Győző bölcseleti bohózata a Térszínházban
 
Újból látható Határ Győző Kossuth-díjas író, költő abszurd drámája, A ravatal. A Térszínház társulata először Gyomaendrődön mutatta be a darabot a szerző születésének 100. évfordulóján rendezett emlékév záróeseményeként. Az előadás januártól folyamatosan szerepel a Zichy-kastélyban működő Térszínház műsorán.

8 januari 2015

Kriterion-koszorú Kányádi Sándornak

A csíkszeredai székhelyű Kriterion Alapítvány 2014 végén úgy döntött, hogy Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőt, a Nemzet Művészét jutalmazza Kriterion Koszorúval sok évtizedes munkásságáért, egyben emlékeztetve arra is, hogy a nagyhatású verseiből készített válogatások a Domokos Géza vezette Kriterion Könyvkiadónál jelentek meg először.

6 januari 2015

Nívódíjak és szövegek szimfóniája

25 éves a Látó szépirodalmi folyóirat

A 2014-es nívódíjak átadásával ünnepelt december 13-án este a Látó szépirodalmi folyóirat a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. A megalakulásának 25. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen Fekete Vince költőt, Varga László Edgár és Benedek Szabolcs prózaírót, Kincses Réka drámaírót, illetve Jánosházy György költő, műfordítót jutalmazták nívódíjjal. 

18 december 2014

Belvedere

Bemutatták Dobai Péter új kötetét

A Műcsarnok különtermében mutatták be Dobai Péter Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, a Nemzet Művésze Belvedere című új verseskötetét, amely a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jelent meg.

11 december 2014
Eerste Laatste