Turi Bálint Tibor, Verebes Ernő, Kolti Helga

Versünnep 2020

A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált – hangzott el az eseményről tartott budapesti sajtótájékoztatón az MMA irodaházában. Kolti Helga, a rendezvényt szervező, jövőre 15. jubileumát ünneplő Versünnep Alapítvány elnöke elmondta: a Versünnep Alapítvány 2005-ben indult útjára, hogy népszerűsítse a magyar nyelvet és a magyar nyelven születő irodalmi alkotásokat. A Versünnep már nemcsak a professzionális művészeknek ad lehetőséget a találkozásra, hanem a civilek számára is. Kezdetekben csupán vers- és prózamondás kategóriában lehetett jelentkezni a versenyekre, de hét éve a társművészetek előtt is megnyitották az utat. A Magyar Művészeti Akadémia évek óta kiemelt partnere a Versünnepnek.
29 november 2019

Belvedere

Bemutatták Dobai Péter új kötetét

A Műcsarnok különtermében mutatták be Dobai Péter Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, a Nemzet Művésze Belvedere című új verseskötetét, amely a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jelent meg.

11 december 2014

A Kortárs folyóirat ünnepi estje

A Kortárs folyóirat évzáró ünnepi estjét 2014. december 10-én tartotta a Petőfi irodalmi Múzeumban. Az eseményen átadták az idei költőverseny díjait és a Szerkesztőség által megítélt Kortárs-díjakat is.

11 december 2014

Vándorkiállítás Lázár Ervin tiszteletére

Négyszögletű Kerek Kiállítás címmel nyílt vándortárlat a budapesti Mesemúzeumban december 6-án a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A megnyitón jelen volt Vathy Zsuzsa író, aki Lázár Ervin, az MMA posztumusz tiszteleti tagjának özvegyeként elvállalta a fővédnöki szerepkört.

10 december 2014

Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság szervezésében, a Kortárs magyar írók sorozatban Fekete Vince volt a Jókai Szalon vendége december 8-án.

9 december 2014

Határ Győző emlékestje a PIM-ben

A száz éve született Határ Győzőre, Kossuth-díjas íróra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek november 12-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban a múzeum, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség szervezésében.

13 november 2014
Eerste Laatste